Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kim popravil ministra obrany protiletadlovou zbraní. Protože usnul!

Autor: ČTK - 
13. května 2015
07:33

U diktátora Kim Čong-una prý upadl v nemilost poté, co usnul během vojenské přehlídky. Ministr obrany KLDR byl údajně popraven během Kimovy čistky – veřejně, protiletadlovou zbraní.

Severní Korea po obvinění z vlastizrady údajně popravila svého ministra obrany Hjon Jong-čola. Jihokorejské poslance o tom informovala jihokorejská tajná služba, napsala dnes agentura Reuters.

Pokud se likvidace Hjona potvrdí, bude jeho smrt součástí rozsáhlé čistky, kterou se severokorejský vůdce Kim Čong-un snaží upevnit svou moc. Vládu nad komunistickou zemí převzal v roce 2011 po smrti svého otce Kim Čong-ila.

Hjona, který ministerstvo obrany vedl od loňského roku, zabila podle jihokorejské rozvědky popravčí četa veřejně před několika stovkami lidí palbou z protiletadlové zbraně.

Ministr, který ještě v dubnu vystoupil s projevem na bezpečnostní konferenci v Moskvě, údajně ztratil u Kima vážnost poté, co usnul během vojenské přehlídky. V dubnu jihokorejská rozvědka uvedla, že severokorejský diktátor letos nechal údajně popravit 15 činitelů, z nichž někteří kritizovali jeho politiku.

K čistkám ve vládních a nejvyšších vojenských kruzích se pravidelně uchyloval i Kimův otec Kim Čong-il a také děd a zakladatel totalitního státu Kim Ir-sen. Koncem roku 2013 nechal Kim Čong-un popravit svého strýce Čang Song-tcheka, který byl považován za hlavní postavu v pozadí vlády. Čang pomohl severokorejskému vůdci upevnit jeho moc poté, co v prosinci 2011 zemřel Kim Čong-il.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

e.44 ( 13. května 2015 13:55 )

Já bych to spíš viděla na protiletadlový kulomet z doby korejské války. S raketou by se do něj blbě strefovali teda pokud by s ním nechtěli zlikvidovat všechno kolem

gabreta ( 13. května 2015 12:22 )

A co je nám do toho, koho a jak Kim popravil? Stejně se zjistí, že to bylo uinak, jako to bylo s popravou strýce psy! Nás zajímá to, co se nás týká. Afrika stěhující se do EU a potlesk blbců z úřadů pro za***ní Evropy lidma, kteří nic neumí a budou jen čekat s nastavenou rukou. To je ekonomickej přínos pro EU jak hrom!!

kapturek ( 13. května 2015 12:01 )

 poslal bych tam zldejicka schwarzenberga, naklady na cestu - v jednom smeru - mu plne hradim

jerry39 ( 13. května 2015 11:13 )

Takove mamlasoviny kde to našli to se jim asi snilo

petrkramnypresident ( 13. května 2015 10:51 )

Nejhorší je, že je někdo schopen takovým blbostem věřit. Jakože na něj stříleli raketu, aby to asi mělo větší efekt nebo co? Místo prostého oběšení nebo zastřelení na něj asi zaměří balistické nosiče

Zobrazit celou diskusi