Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vlak vykolejil ze zatáčky: 6 mrtvých, 140 zraněných. Bylo to strašné, popisují svědci

Autor: ČTK - 
13. května 2015
07:07

Ve Spojených státech boural vlak na lince do New Yorku, minimálně šest lidí zemřelo, další jsou v kritickém stavu. Vlak převážel přes dvě stovky cestujících.

Nejméně pět lidí zahynulo při noční nehodě vlaku ve Philadelphii na východě Spojených států. Podle stanice NBC News o tom informoval starosta města Michael Nutter. Záchranáři dále ohlásili více než 140 zraněných.

V soupravě jedoucí z Washingtonu do New Yorku bylo podle společnosti Amtrak, které vlak patří, 238 cestujících a pět členů posádky. Nehoda, při které vykolejilo osm z deseti vagonů, se stala v úterý pozdě večer místního času. Prozatím není známo, proč vlak vyjel z kolejí.

Podle svědků se nehoda stala při průjezdu obloukem, tedy místem, kde trať zatáčí. Přeživší vypověděli, že vlak najednou začal prudce zpomalovat. „Náhle se všechno začalo třást,“ řekl Paul Cheung z agentury AP, který byl v době nehody na palubě. „Věci ostatních lidí létaly kolem mě,“ dodal. Mnozí lidé se po nehodě dostali z nakloněných vagonů přes okna. Přední část soupravy je značně zdemolována. „Nikdy jsem neviděl nic tak hrozného,“ popsal situaci starosta Philadelphie Michael Nutter.

venxa ( 13. května 2015 18:52 )

Doufejme ze pristi zprava bude o o katastrofe v Cesku a ze zhebly desitky ceskych bolsevickych zmr.du jako zaharvi.

Rumprecht ( 13. května 2015 10:50 )

Je to jednoduché, protože akce v Makedonii byla organizovaná CIA. Makedonie je nejslabší článek řetězu při výstavbě nového plynovodu a Američané se tomu snažit zabránit za každou cenu. A naše prolhaná média nedostal zkrátka povolení o tom informovat.

hofihofi ( 13. května 2015 09:11 )

Obamův čokl, hehehehe, musil jsem pucovat monitor

pravlast ( 13. května 2015 07:41 )

Určitě tam vlítli teroristi a mírumilovné USAny chtěli zmasakrovat.Možná to byl Putin.

Zobrazit celou diskusi