Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec utekl otci rovnou z hřiště: Vydal se na výlet. Už po třiadvacáté!

(ilustrační foto) Chlapec sám odjel už 23krát!
(ilustrační foto) Chlapec sám odjel už 23krát!  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: zr - 
12. května 2015
18:39

Stačilo pár minut, kdy otec nedával pozor, a chlapec byl pryč. Utekl přímo z hřiště, a to je mu jen 10 let. Trpí chorobnou zálibou v cestování, a tak nasedl do autobusu a vydal se na výlet na vlastní pěst. Policie hocha naštěstí vypátrala.

Běžné odpoledne se změnilo ve velký zmatek, když desetiletý chlapec nechal svého tátu na hřišti a sám se vydal na autobus do Brna.

Otec se chlapce snažil nalézt sám, ale nebyl úspěšný, a tak se obrátil na policii. Tu také informoval, že jeho syn trpí psychickou poruchou, která spočívá v chorobné závislosti na cestování. A právě tato skutečnost policii komplikovala práci. „Policisté ihned začali po chlapci s maximálním úsilím pátrat,“ řekla k případu policejní mluvčí Jana Kroutilová pro server iDNES.cz.

Shodou okolností nebo šikovností „zkušeného malého cestovatele“ se chlapec bez problémů dostal na nádraží a tam se zcela nepozorován protáhl do jednoho z autobusů. Nevšiml si ho nikdo z pasažérů a ani sám řidič. Tak se tedy autobus vydal směr Brno i s černým pasažérem na palubě.

Ostatní cestující si ale časem všimli samotného dítěte a o jeho přítomnosti informovali řidiče, kterému nezbylo nic jiného než se obrátit na policii. „Před půl devátou přijali jihlavští policisté oznámení od osádky autobusu, že v něm jede chlapec nezjištěné totožnosti,“ uvedla Kroutilová.

Při příjezdu autobusu do Jihlavy už policejní hlídka na chlapce čekala. Vcelku rychle bylo zjištěno, že se jedná o stejného chlapce, kterého se snaží najít v Praze. Kontaktováni byli i chlapcovi rodiče, kteří si malého cestovatele v Jihlavě vyzvedli. Jeho další cesta tak skončila opět dobře – chlapec zmizel už třiadvacetkrát. Autobusy a vlaky miluje...

 

Zobrazit celou diskusi