Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dennodenní peklo ISIS: Upalování zaživa, znásilňování sedmiletých holčiček a bití!

Autor: shp - 
12. května 2015
12:54

Peklo, které prožily, je poznamenalo na celý život. Přesto měly to štěstí, že ze zajetí teroristů ISIS uprchly. Na upalování nevinných, znásilňování a neustálé bití však ztrápené a ponížené ženy nikdy nezapomenou…

Dinu (13) a její tetu Fatimu (31) zajali džihádisté pro trh s otrokyněmi. Společně se Zeytun (24) se jim však podařilo z otroctví vymanit a utéct. Nyní se z neuvěřitelných hrůz vzpamatovávají v uprchlickém táboře v severním Iráku, kterému pomáhá humanitární organizace Wadi e.V z Německa.

Ženy islamisté převezli do iráckého Mosulu a poté se dostaly do dalších měst, která teroristé obsadili. Nuceně musely konvertovat k islámu. Na výběr měly buďto změnu náboženství, nebo smrt. „Drželi nám hlaveň u spánku a musely jsme souhlasit,“ uvedla Fatima.

Všechny otrokyně džihádisté převezli do bývalé továrny, kde si z nich vybírali velitelé ISIS. „Jeden si jich vzal 50, druhý 70, další rovnou stovku. Bylo to jako v bazaru. Nákup a prodej. Jeden z velitelů se rozhodl, že si mladou dívku vezme hned. Svlékl ji a táhl za sebou po zemi,“ popsala Fatima.

Video Mořské vlny zbarvila krev: IS popravil 21 křesťanů na pláži! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Když jsme plakaly, oni se nám jenom smáli a nadávali nám do špín,“ dodala Dina. Když už teroristy znásilňování dívek přestalo bavit, rozprodávali je a vyměňovali za jiné. I Zeytun neustále myslí na hrůzy, které zažila, když ji teroristé odvlekli.

Do naší vesnice se muži z ISIS dostali 3. srpna loni brzy ráno. Muži byli okamžitě odděleni od žen a rodin a poté postříleni,“ popsala hrůzný zážitek Zeytun. Po povraždění mužů pro ně teroristé nachystali děsivé divadlo. Před jejich zraky upálili dvě dívky z vedlejší vesnice.

Polili je benzínem a zapálili. Viděli jsme, jak hoří. Byly jsme šokované, nikdo ze sebe nevydal ani hlásku. Myslely jsme, že nás stihne stejný osud,“ zavzpomínala Zeytun. Byť je to k neuvěření, pořád nejde o nejhorší událost, kterou zažila. Ta je spojená s teprve devítiletou dívkou.

Jeden muž si ji chtěl vzít a chtěl, aby přijala islám. Tři dny jsem s ní četla Korán. Pak nás od sebe oddělili. Dveře byly zamčené a u nich po zuby ozbrojení muži. Jen jsem slyšela, jak holčička křičí: Zeytun, přijď sem, pomoz mi!‘ Ten řev slyším dodnes,“ vypověděla Zeytun.

Ženám pak došlo, že budou znásilňovány až do konce života, který nastane, až teroristy omrzí. „Neměly jsme co ztratit,“ dodala Zeytun. Z otroctví uprchly do pouště a měly to štěstí, že je znovu nenašli radikálové, než se dostaly k pomoci.

anka ( 12. května 2015 21:01 )

ateismus je taky vira, ateisti veri, ze Buh neexituje

datelobecny ( 12. května 2015 19:01 )

A na to jsi přišel/a jak, že je víra lepší než ateismus? Copak někdo někdy kvůli ateismu vraždil? Náboženství dělají jen peklo na zemi. Jestli je někdo tak neschopnej, že potřebuje nějakou víru, a aby mu někdo říkal co kdy a jak má dělat, tak to má fakt blbý. 👿

provokaterka ( 12. května 2015 18:58 )

ISIS a USA je nejhorší zlo,co mohlo svět potkat.

uslepekravy ( 12. května 2015 17:45 )

Víra je lepší než ateismus, ale všechno se dá zneužít v rukou hlupáka , nebo blázna/ jako oheň , nebo nůž/

lada.hruska ( 12. května 2015 16:00 )

Tak to se má tvoje máma na co těšit.

Zobrazit celou diskusi