Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Píská mi v uších, stěžoval si u soudu David Rath

Autor: dce - 
11. května 2015
09:25

David Rath nakonec k pondělnímu soudu dorazil. Poté, co před dvěma týdny spadl z kola a skončil v nemocnici, byl v natolik špatném zdravotním stavu, že se vedly debaty, zda bude soud pokračovat bez něj, nebo ne. Obžaloba dokonce nechala udělat na Rathův zdravotní stav posudek ¨– ten ale zatím nedorazil.

Před dvěma týdny se David Rath vážně zranil po pádu na kole – nemohl se pak zúčastnit soudu, kde figuruje jako obviněný. Soudní řízení bylo kvůli tomu zrušeno. V pondělí se ale Rath nečekaně dostavil. Stěžuje si, že ale pouze kvůli nátlaku justice.

Jeho obhájci žádají soud o další odročení. Je v neschopnosti a podle lékařů má mít klidový režim. Stále se necítí dobře – píská mu v uších, bolí ho hlava a má problémy se soustředit. Tvrdí že je pod vlivem Lexaurinu (lék na snížení úzkosti) a léků na bolest. Minulý týden se Rath podrobil vyšetření kvůli žádosti o odborný posudek na zdravotní stav ze strany obžaloby.  Krajský soud v Praze bude nyní řešit další postup.

Žalobce Petr Jirát navrhl už před dvěma týdny, aby Rathův stav přezkoumal znalec hlavně proto, že se obává maření hlavního líčení. Pokud je Rath sice v neschopnosti, může ale k soudu dorazit, pak chce žalobce navrhnout vzetí exposlance do vazby. 

Tento posudek ale k soudu zatím nedorazil, soudce se se znalcem, který Ratha vyšetřoval, chtěl spojit, ale bohužel neúspěšně. Jednání bylo odročeno do zítřka. Soudce do té doby chce posudek získat a seznámit se s ním. I zítra se tedy David Rath bude muset k soudu dostavit. „Z lékařského hlediska mi to přijde na hraně etiky,“ okomentoval Rath rozhodnutí soudu. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jiko100 ( 11. května 2015 19:49 )

Pro pana Ratha mám jenom jedno pojmenování - "zmetek". Jo, a ještě jeden přívlastek - "vychcanej".....!

mirkazam ( 11. května 2015 17:55 )

cukrenka,tak si myslím,že jediná naivka jsi tady ty.Rath je protřelý manipulátor,a to co tady předvádí je ochotnické divadlo té nejhloupější šmíry !!! Předtím tuto svoji kauzu nazýval zmanipulovaným politickým procesem...něco tak blbého může vypustit s huby pouze hlupák !!!"

zauber ( 11. května 2015 17:49 )

Možná, když byl mladší tak mu taky hučelo v klacku. Ale to určitě nijak neřešil, protože ho k soudu tehdy nepředvolávali.

karmavana ( 11. května 2015 16:59 )

To ono bude doktůrkovi pískat spíše v očích, že nasadil černou optiku. Nebo že by chtěl schovat temná zákoutí svého nitra, jako všichni polapení a "křišťálově nevinní" domokradi?

jarypadlo ( 11. května 2015 15:31 )

Dej jim pořádně zabRath Davide a najdi si jak soudy poctivě dodržují zákony a vše co k tomu patří. .https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU ... https://www.youtube.com/watch?v=PbGiEGf81Jo

Zobrazit celou diskusi