Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Džihádisti nahráli podivné náborové video. Bojovat s nimi vyrazil i herec z Hollywoodu

Džihádisti natočili podivné náborové video, kde mj. cvičí spartakiádu. Do války proti nim vyrazil i herec z Hollywoodu Michael Enright
Džihádisti natočili podivné náborové video, kde mj. cvičí spartakiádu. Do války proti nim vyrazil i herec z Hollywoodu Michael Enright  (Autor: INT, Youtube)
Autor: simao, INT - 
11. května 2015
05:15

Džihádisti zkrátka mají talent... Skáčou skrz hořící obruče, pořádají podivná pochodová cvičení s kalašnikovy. Bizarní náborové video se objevilo o víkendu na internetu, zaujalo i v USA. Právě tam se však jeden z amerických herců rozhodl, že se zbraní v ruce půjde bojovat proti ISIS. Doposud přitom „válčil“ pouze v Pirátech z Karibiku.

„Praštěné náborové video ukazuje ISIS kriminálníky provádějící cirkusové cviky – skákání přes hořící obruče, lezení přes prolézačky a trénující choreografii za zvuků hudby,“ okomentoval tohle nové video maskovaných hrdlořezů z ISIS New York Post.

Propaganda ISIS, ať už v tomto případě má znamenat cokoli, však dál jede na plné obrátky. A již dávno je jasné, že se džihádisti rozhodli točit videa po vzoru západních velkofilmů. Patos jim nechybí. Podle NY Post tohle video přitom pochází ze syrského Homsu. Džihádisti cvičící s kalašnikovy sice mohou být pro smích, obavy z nich ale přetrvávají. „Hollywoodským“ střihem totiž točí i brutální popravy svých vězňů…

Zahrál si s Deppem, Travoltou i Cruisem, teď chce válčit s ISIS

Jak upozornil britský Daily Mail, do války proti džihádistům se však nyní zapojil i jeden hollywoodský herec. Jde o Michaela Enrighta. Tenhle 51letý Brit má na svém kontě např. drobné role v Pirátech z Karibiku, ve filmu Starý páky (Old Dogs) s Robinem Williamsem a Johnem Travoltou či snímku Zatím spolu, zatím živí (Knight and day), kde hráli hlavní role Tom Cruise a Cameron Diaz. 

Enright však pustil svou hereckou kariéru k ledu. Maskáče tentokrát oblékl proto, aby se vydal bojovat. Vyrazil na výcvik ke kurdským vojákům, do války ho prý ženou především bestiální popravy západních zajatců. Pod jeho rozhodnutí se však mohlo podepsat i to, že jeho sestře, která žije v Manchesteru, diagnostikovali rakovinu.

Poslední kapkou pro něj byla loňská vražda novináře Jamese Foleyho džihádistou Johnem, tedy hercovým britským spoluobčanem… Sám si však uvědomuje, že i on riskuje. Může se stát dalším rukojmím IS. Enright ale má jasno, co si v dané chvíli počít. Když mě chytí, tak víte, že si jednu kulku schovávám pro sebe,“ uvedl herec.

Že by se jen vložil do své nové „role“? Prý nikoli. „Dostal jsem se do bodu, kdy je prostě jen chci naprosto zničit, zabít je na potkání,“ citoval Enrighta Daily Mail. „IS je prostě ohavný. Je ale také výzvou pro lidstvo, pro každého, aby dělal to, co je v jeho silách,“ myslí si herec a se zbraní v ruce chce přispět k pádu rozmáhající se říše Islámského státu. Internetem tak koluje jeho vlastní fotka s kalašnikovem. Svou zbraň si prý i pojmenoval. Dal jí jméno Olga. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 11. května 2015 11:36 )

Oni si totiž ve své blbosti nedokážou vyhledat, že Kalašnikov je nejrozšířenější zbraň, pro svojí kvalitu a jednoduchost! Nedokáží si vyhledat, že se vyrábí v licenci ve všech koutech světa, dokonce i v oslavovaných USA!! Tak že Kalašnikov vyrobený třeba v Indii a nebo dokonce v USA, musely být dodány z Ruska. To má přeci logiku ne??

Zobrazit celou diskusi