Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie ve slovenském obchodě: Na tříletého Jakuba spadl dřevěný hranol. Zraněním podlehl

Tragédie ve slovenském obchodě: Na tříletého chlapce spadl dřevěný hranol, zraněním podlehl
Tragédie ve slovenském obchodě: Na tříletého chlapce spadl dřevěný hranol, zraněním podlehl  (Autor: Čas.sk)
Autor: simao - 
10. května 2015
21:50

Snažili se ho oživit, převezli ho do nemocnice, jenže malý Jakub svým zraněním podlehl. Obrovská tragédie se odehrála ve slovenské Žilině. Tříletý chlapec zemřel poté, co na něj v hobby marketu spadl patrně nejeden těžký dřevěný hranol.

K tragédii došlo v prodejně s nářadím, stavebním materiálem a vybavením pro zahradu. Dřevěný hranol tam spadl na Jakuba, který pocházel z obce v okrese Námestovo. „Naši zaměstnanci poskytli zraněnému chlapci první pomoc a přivolali záchranáře,“ popisoval serveru Čas.sk zástupce obchodu Miroslav Chmelár.

„Přivolaní záchranáři dítě oživili. Vrtulníkem zraněné dítě převáželi do dětské fakultní nemocnice v Martině,“ sdělil Času Jozef Minár z operačního střediska záchranářů.

Jenže veškeré snahy o chlapcovu záchranu selhaly. Utrpěl zranění, která jeho křehké tělíčko nebylo schopno zvládnout. Po převozu do nemocnice jim v neděli odpoledne podlehl.

Záchranka přitom byla na místě tragédie za šest minut od zavolání. Ale ani tahle rychlá reakce k záchraně dětského života nestačila. „Dítě po úraze utrpělo těžká poranění, i vnitřní. Po příchodu našich záchranářů nedýchalo ani nereagovalo. Vzhledem ke kritickému stavu malého pacienta však záchranáři kontaktovali své kolegy z letecké záchranné služby,“ popisovala pro TVnoviny.sk mluvčí Alena Lcyková Krčová z Falck Záchraná, a. s.

Okolnosti nehody prošetřuje slovenská policie, zkoumá prý i kamerové záznamy z obchodu.

Tragédie ve slovenském obchodě: Na tříletého chlapce spadl dřevěný hranol, zraněním podlehl Tragédie ve slovenském obchodě: Na tříletého chlapce spadl dřevěný hranol, zraněním podlehl | Čas.sk

xindlceskej ( 11. května 2015 06:11 )

Hlavně ty obyvatel K.U.N.D.A.H.Á.R.U. nemachruj, že rozumíš řeči M.I.N.D.Ž.A.P.Ú.R.U.

dingous ( 10. května 2015 22:12 )

 aha, bleskáči už objevili, že "doska" není "deska" ? ale ještě nezjistili, že to je "prkno" asik nemaj slovnik

Zobrazit celou diskusi