Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přežila vlastní smrt, neotevřel se jí padák: Po pádu z 1,2 kilometru podezřívají manžela ze sabotáže

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: haj - 
10. května 2015
13:05

Victoria Cilliers (39) z Velké Británie přežila vlastní smrt. Během seskoku padákem ji zradil jak hlavní, tak i záložní. Jako zázrakem přežila, ovšem objevilo se děsivé podezření - policie prošetřuje, zda se ji pokusil zabít její vlastní manžel Emile (35).

Zkušená parašutistka přežila na Velikonoční neděli vlastní smrt. Při skydivingu se jí ve vzduchu nepodařilo otevřít padák. Snažila se použít náhradní, ale zřejmě i ten byl poškozen a otevřel se jen z části. Victoria se do něj zamotala, i tak měla štěstí v neštěstí a dokázala svůj pád zpomalit. Přesto se řítila k zemi rychlostí 30 kilometrů za hodinu.

Z výšky 1,2 kilometru dopadla na pole, kam se za ní okamžitě rozběhla pomoc. Victoria byla v agónii, ale při vědomí. „Ta žena by byla mrtvá, kdyby se jí padák částečně neotevřel. To znamená, že její sestup se zpomalil natolik, aby pád přežila,“ řekl britskému Daily Mailu inspektor Paul Franklin. 

Vrtulník ženu dopravil okamžitě do nemocnice v Southamptonu, kde strávila tři týdny. Utrpěla mnohočetná poranění – má poškozenou páteř a zlomila si nohu, žebra a také klíční kost. Ale co je důležité, přežila!

Vzhledem ke dvěma závadám padáku najednou, což je velmi vzácné a nepravděpodobné, byl případ předán policii. Ta nyní podezírá Victoriina manžela, seržanta britské armády Emila. Emile pochází původem z Jižní Afriky a s Victorií se vzali právě tam v roce 2011. Až doposud spolu žili v domě v Amesbury a vychovávali dvě děti, Lily (3) a malého Ethana, kterému není ještě ani rok. Teď však Emila zatkla policie.

Victoria, která se zotavuje ze svých zranění, svůj osud okomentovala na Facebooku statusem: „Kam teď půjdu? Nemám ponětí, kde začít. Je to stokrát těžší, když musím zůstat doma a nemůžu se samostatně starat o děti kvůli mým současným zraněním. Dostalo se mi podpory od policie, lékařů a sociálky, ale opravdu potřebuju taky přátele.“

Victoria má i svůj vlastní padák, který v osudný den ovšem nemohla použít, protože nebyl rozbalen a zkontrolován za posledních šest měsíců, jak vyžadují pravidla. Proto si vypůjčila jiný padák, který měl podle některých zdrojů Emile vyzvednout na její jméno jen den před nehodou. Policie to ovšem nepotvrdila.

 

 

vrtajzub ( 10. května 2015 20:10 )

ešte že to dobre dopadlo !

sores ( 10. května 2015 16:51 )

 Mladého života je vždycky škoda, (určitě slušného a charakterního), kort mladé matky dvou dětí! Když umře starý, tak ten už si kus odžil, ale rodiče od malejch dětí by měli žít, ty je potřebují nejvíce.

babatomanija ( 10. května 2015 14:17 )

Někdo má z nějakého důvodu přežít, protože jeho život na Zemi má ještě nějaký význam a má něco naplnit.

Zobrazit celou diskusi