Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidé z Pentagonu prohýřili milion dolarů v kasinech a klubech, uvedl audit

Proslulé město hazardu Las Vegas
Proslulé město hazardu Las Vegas  (Autor: Foto: L. Křivan)
Autor: ČTK - 
10. května 2015
07:49

Zaměstnanci amerického ministerstva obrany prostřednictvím služebních kreditních karet utratili během jednoho roku přes milion dolarů (24,5 milionu korun) za zábavu v kasinech a erotických klubech.

O auditu v Pentagonu na svých internetových stránkách informovala televizní stanice ABC News. Držitelé kreditních karet od začátku července 2013 do konce června loňského roku utratili asi 950.300 dolarů v kasinech a přibližně 96.600 dolarů v pánských klubech. Kolik lidí tyto částky prohýřilo, není podle ABC News z výsledků jasné, ale s hříšníky už jejich nadřízení zahájili disciplinární řízení.

"Chování těchto lidí nemá nic společného s našimi hodnotami," ujistil nejmenovaný vysoce postavený představitel Pentagonu. Dodal, že částky, které pracovníci Pentagonu zaplatili za hazard a erotiku, jsou v porovnání s celkovou sumou uhrazenou prostřednictvím karet zanedbatelné.

Američtí daňoví poplatníci se nad tím, že ze svých kapes zaplatili zábavu ministerským úředníkům, pohoršovat nemusejí. Držitelé kreditních karet, z nichž mají krýt své cestovní náklady, musejí ze svého uhradit veškeré zakázané nebo soukromé výdaje.

jarypadlo ( 10. května 2015 09:52 )

Asi byli na školení u Kalouska,Parkanové,Béma a dalších.

Zobrazit celou diskusi