Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zadlužený Antonín, který chtěl ze zoufalství prodat ledvinu: Už mi nabídli práci!

Pan Antonín Blesku vysvětlil, proč chtěl prodat ledvinu.
 (Autor: Foto Blesk - Jana Gogová)
Autor: shp, Jana Gogová, Slávka Červená - 
8. května 2015
20:12

Opustila ho manželka, zranila se mu maminka, v práci mu snížili plat o polovinu a až po krk se topí v dluzích. Zoufalý Antonín (44) ze Zlínska se kvůli své vážné situaci dokonce pokusil o sebevraždu. Naštěstí marně, ale z finančních problémů se ne a ne vymanit. Odhodlal se proto k dalšímu zoufalému činu: nabídl svou ledvinu k prodeji. Šílený inzerát naštěstí brzy stáhl. Dostal totiž nabídku na lépe placenou práci!

Antonín si nasekal dluhy ve výši čtyři sta tisíc korun, které nebyl schopný splácet. Ty ho dohnaly k zoufalým činům. „Mám za sebou i pokusy o sebevraždu, už ale jsem v pohodě. V léčebně vás přivedou k jinému pohledu na svět, předtím to byl stálý hon za penězi, myslím ale, že to tak dělá moře lidí,“ řekl Blesk.cz.

Muž se přesto pokusil o další zoufalý čin: v inzerátu nabídl svou ledvinu k prodeji za půl milionu korun. Dokonce se mu ozval i zájemce, ale Antonín ho odmítl. „Teď už vím, že s inzerátem by mohl být z trestněprávního hlediska problém, proto jsem ho dnes stáhl. Byl to prostě projev zoufalství,” říká Antonín vyrovnaně.

Jeho aktuálním cílem je najít si lepší práci. „Teď bych rád našel lépe placenou práci. Alespoň dvacet tisíc čistého, to je myslím takový průměr. Rád bych klukovi koupil něco k narozeninám, které se rychle blíží,” prohlásil. A jak se zdá, Antonínovi se blýská na lepší časy.

Díky šílenému inzerátu totiž dostal nabídku na atraktivní zaměstnání. „Na základě inzerátu se mi ozvala firma, která mi nabídla práci, kde bych si vydělal podstatně více než nyní,“ prozradil Antonín Blesku s tím, že víc o tomto zaměstnání zatím raději neprozradí. Na sebevraždy a prodej orgánů ale může nadobro zapomenout.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 9. května 2015 21:42 )

Sory - ano SIPO ,ale to není nejdůležitější .

sylvie59 ( 9. května 2015 16:44 )

Z čeho soudíte, že se "to" k dobrému obrátilo?

sylvie59 ( 9. května 2015 16:43 )

Mně to tak připadá, že je to člověk žijící trochu mimo realitu.

pepen ( 9. května 2015 09:06 )

To musíte mít plat cca 40.000 kč-když máte takové poplatky!!!!Každý nemá štěstí si najít,tak dobře placené místo!!!Nesuďte člověka,když neznáte jeho pozadí.Bohužel je hnusná doba.Pracoval jsem v jednom obchodním domě přes pět let-prodejem nábytku.Nechci se chlubit-byl jsem druhý,co se týče tržeb.Plat jsem měl cca 32.000 kč-bohužel kvůli jedné bestii-obchodní manažerce jsem skončil.Jí nezajímala tržba-chtěla kolem sebe mladé lidi a potřebovala kolem sebe tzv.vlez......,kteří jí donášeli.Také na to doplatila zlodějka-měla,tam příbuzné a kradli ve velkém.Dva měsíce po mém odchodu jí vyrazili.Jelikož jsem byl po jedné operaci páteře-už jsem se nechytil a také věk hrál velkou roli.Po telefonické domluvě, vždy vše bylo v pohodě a na místě mi taktně naznačili,že bych se v mladém týmu neosvědčil!!!Takto jsem hledal 3 měsíce.Musím říct,že v Česku se chovají hnusně k lidem,kteří mají věk kolem 50 let-nezaměstnají je.A nemáte odvolání!!!!Stát na lid kašle!!!

pelagie ( 9. května 2015 07:46 )

Jenom idiot si bere jednu půjčku za druhou a pak pochopitelně nejsou zdroje k vrácení....když na to nemám , nekupuji . kapišto ???

Zobrazit celou diskusi