Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kopilot Lubitz se před zřícením zalekl smrti: Pokusil se airbus zvednout, ale bylo pozdě!

Autor: kat - 
8. května 2015
13:20

Německý pilot Andreas Lubitz (†27) se 24. března rozhodl skoncovat se životem a s sebou vzal dalších 149 lidí. Podle nově zveřejněných údajů si svůj šílený čin na poslední chvíli rozmyslel! Jenže to už bylo moc pozdě.

Dosavadní vyšetřování jasně nasvědčovalo tomu, že Lubitz poslal airbus společnosti Germanwings k zemi schválně. Francouzský letecký úřad teď zveřejnil nová data z černých skříněk – a podle nich se 93 sekund před nárazem duševně nemocný kopilot pokoušel letadlo zvednout! Bylo ale už pozdě.

Hodiny palubního počítače ukazovaly 10:39:33, když byla zaznamenána snaha o ruční změnu výšky letu. Lubitz s tlačítky bojoval po 34 vteřin, s nastaveným kursem ale nedokázal nic udělat a stroj v 10:41:06 narazil do skály.

Jak naprogramovat pád letadla, už přitom Lubitz testoval o dvě hodiny dříve během letu z Düsseldorfu do Barcelony! Na zpáteční cestě už havaroval doopravdy.

anka ( 9. května 2015 01:52 )

hm...souhlas japome. Vedeli, ze se leci na deprese, kvuli tomu nemohl na mezikontinentalni lety a nikdy se stat kapitanem, jen na kratke vzdalennosti a byli presvedceni, ze to ma pod kontrolou - udeleli obrovskou chybu.

ellka ( 8. května 2015 23:21 )

Tiez nechapem to, ze pri riadeni musel robit pohyby a tie boli hlucnejsie ako dych. Ale cierna skrinka zaznamenala iba dych, pokojny dych. Ak niekto tazko alebo zhlboka dycha, tak to je mozne pocut, kludny dych pocutelny nie je. Pomaly mam pocit ze kapitam tou sekerou ktorou sa chcel presekat do kokpitu pred odchodom na WC najprv ovalil Lubitza, preto ten pokojny dych. Dalsia konspiracia

ellka ( 8. května 2015 23:13 )

Ja milujem konspiracne teorie. A nie je ziadny dokaz ze Lubitz chcel spachat samovrazdu, je to iba domnienka alebo konspiracia vysetrovatelov, ktoru vyvracia aj najnovsie zistenie, ze sa snazil padu lietadla zabranit Akurat nechapem ten jeho pokojny dych, to nebude mat ani samovrah, uz vobec clovek, ktory sa v poslednej chvili spamata a v podstate bojuje o zivot. Naviac to potvrdzuje jednu vec, ze tie jednoznacne zavery neboli take jednoznacne, ze superrychla analyza z ciernych skriniek nebola uplna, ze zavery vysetrovatelov neboli take jednoznacne a ze sa mozu objavit este dalsie zistenia, ktore vyvratia nase konspiracie, ale aj konspiracie vysetrovatelov.

japome. ( 8. května 2015 19:03 )

A co je na tom nejasného? Čemu nerozumíš?

japome. ( 8. května 2015 19:02 )

Meleš blbosti. Pro leteckou společnost je tohle právě šílená ostuda, že neuhlídali svého zaměstnance, větší průšvih už na svá bedra hodit nemohli

Zobrazit celou diskusi