Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhada Putinovy skutečné matky: Ruský prezident chystá přehlídku, Němci řeší jeho dětství

Fotografie
V roce 2008 britský Telegraph přišel s rozhovorem s údajnou Putinovou biologickou matkou  (Autor: internal)
Autor: simao - 
8. května 2015
05:00

Vladimira Putina nevychovávali jeho biologičtí rodiče, ale pěstouni, pravými rodiči byl někdo jiný. S takovou zprávou přišla již před časem britská reportérka, která objevila údajnou Putinovu biologickou matku v Gruzii. Nyní se těsně před oslavami 70 let od konce druhé světové války spekulace rozvířily opět. Právě proto, že Putin mluvil o svých rodičích.

Oficiální verze je následující: Vladimir Putin se narodil 7. října 1952 v Leningradu v tehdejším Sovětském svazu. Do dělnické rodiny – jeho otcem byl Vladimir Spirodonovič Putin, matkou Marija Ivanovna Šelomová. Měl dva sourozence, oba však zemřeli.

Od roku 2000 se ale objevují nejrůznější spekulace, že to celé bylo tak trochu jinak. Reportérka britského The Daily Telegraph Kate Weinberg se vydala po jejich stopě a v roce 2008 uveřejnila příběh o tom, že se Putin skutečně narodil v Gruzii – jeho matkou je údajně Vera Nikolajevna Putinová, se kterou tehdy udělala reportérka rozhovor.

Narazila na ni v gruzínské vesnici Metechi. Paní Putinová byla přesvědčená, že je „Voloďa“ jejím ztraceným synem. „Jsem přesvědčena, že je to můj Vova,“ říkala gruzínská žena, které je dnes 88 let. Tenhle „objev“ tehdy komentoval i Kreml, nijak překvapivě to označil za nesmysl a odkázal na oficiální Putinův životopis.

V roce 2008 britský Telegraph přišel s rozhovorem s údajnou Putinovou biologickou matkou V roce 2008 britský Telegraph přišel s rozhovorem s údajnou Putinovou biologickou matkou | Reprofoto telegraph.co.uk

Nyní, shodou okolností těsně před velkou vojenskou přehlídkou v Moskvě k příležitosti 70 let od konce druhé světové války, zahraniční média oprášila příběh o údajné „pravé“ Putinově matce opět.

Německý Bild: Lže šéf Kremlu?

Poukázaly na něj německé servery Bild.de a Die Zeit Online. „Lže šéf Kremlu?“ ptá se ve svém článku Bild a připomíná osud Gruzínky Very Putinové. A to kvůli tomu, že se Putin o svých rodičích rozpovídal těsně před moskevskou přehlídkou a při vzpomínce na druhou světovou pro ruský časopis Russkji Pioner, překlad pak přinesl německý Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Pohádka o mamince a tatínkovi. Je Putin syn Gruzínky?“ reagoval na Putinova slova o tom, co se od rodičů naučil, server n-tv.de a opět si klade otázku, zda Vladimir Spiridonovič a Marija Ivanovna byli Putinovi biologičtí rodiče, či pouze pěstouni.

Podle verze s matkou Gruzínkou se totiž Putin narodil již 7. října 1950 – navíc jako nemanželské dítě. Jeho otec byl prý ženatý s jinou a svého syna nikdy nepoznal. Malý Vladimir vyrůstal nejprve s matkou, která se však dostala do potíží, a tak putoval k prarodičům do Ruska.

Tenhle příběh je přitom starý již pěknou řádku let, jeho zveřejnění však provází další záhady. Německá média v souvislosti s oprášeným příběhem o Putinově údajné pravé matce upozorňují i na záhadná úmrtí lidí, kteří jej v minulosti chtěli zveřejnit. Při pádu letadla zemřel v roce 2000 investigativní reportér Artyom Borovik, později se mluvilo i o smrti dalšího novináře Antonia Russa, který chtěl příběh zveřejnit v zahraničí (konkrétně v Turecku) a dnes podle Bildu žije v anonymitě na Západě. Dostali se příliš blízko pravdě a stali se nepohodlnými? Srdce milovníků konspiračních teorií plesají.

alex0800 ( 8. května 2015 20:17 )

Nespletli se Němečtí soudruzi? To asi mluví o Barbaře Bushové, jejímž otcem je ve skutečnosti okultista Aleister Crowley, nebo o dalších mnoha známých osobnostech, u kterých je skutečný původ neprozraditelný, neboť by si plebs mohl uvědomit příbuzenskou propojenost aktuálně vládnoucích loutek ve světě.. . . Hitlerův a Bushův Nový Světový Řád se pomalu projevuje tak, jak byl zamýšlen, tedy jako korporátní diktatura krmená mediokratickou propagandou, která plebs udržuje ještě v umělém pocitu "svobodných voleb" a "svobody" slova a projevu, když je lidem vyhrožováno likvidací, pokud nejsou proamerickými nacisty, jak se již část zhlouplého národa stylizovala, bez podstatného faktu!! . . ŽE AMERIČANÉ OPĚT ROZPOUTÁVAJÍ DALŠÍ VYHLAZOVACÍ VÁLKU PROTI SLOVANŮM, MEZI KTERÉ PATŘÍME NEJEN MI, ALE I RUSOVÉ, UKRAJINCI A DALŠÍ VYHLAZOVANÍ.. UŽ CHÁPETE? 2SV. VÁLKA SKONČILA VYHLAZENÍM CCA 40 MILIONŮ SLOVANŮ.. KOLIK BY MOHLO PŘEŽÍT TU POSLEDNÍ?? NIKDO? PŘEMÝŠLEJTE, ONI JEN PLNÍ SVŮJ PŘES TISÍC LET STARÝ PLÁN KREVNÍ POMSTY. POMSTA ZA VYHNÁNÍ CHAZARŮ NÁMI SLOVANY Z EVROPY KOLEM ROKU 900...

realistaii. ( 8. května 2015 16:36 )

Stalin = Hitler = Putin Takových státníků je dnes už velmi málo. Jeden v Rusku a pak banda ISIS . Je úplně jedno, kdo je jeho matka, jak se češe a jak dlouhé má přirození. Podstatný je to, že si nenechá srát na hlavu od těch ruských prasat, která by po vzoru Hitlera chtěla ovládat celý svět.

frantaklika ( 8. května 2015 15:29 )

Hlavně aby Putin zaútočil na Židáky jako první, je potřeba skoncovat s židomédii a USA dát dolatě- ať starají o své problémy s negry

japome... ( 8. května 2015 14:46 )

Obama = Stalin = Hitler - Takových státníků, - kteří se nehrbí před americkými světovými okupanty, - je dnes už velmi málo. Je úplně jedno, kdo je jeho matka, jak se češe a jak dlouhé má přirození. - Podstatný je to, že si nenechá srát na hlavu od těch amerických prasat, která by - po vzoru Hitlera chtěla ovládat celý svět.

japome... ( 8. května 2015 14:44 )

Obama = Stalin = Hitler Takových státníků, kteří se nehrbí před americkými světovými okupanty, je dnes už velmi málo. Je úplně jedno, kdo je jeho matka, jak se češe a jak dlouhé má přirození. Podstatný je to, že si nenechá srát na hlavu od těch amerických prasat, která by po vzoru Hitlera chtěla ovládat celý svět.

Zobrazit celou diskusi