Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

4 studentky se dohodly, že se zabijí: Jedna zemřela, zbylé jsou v indické nemocnici

Jedovaté ovoce othalanga, které dívky zřejmě snědly při pokusu o sebevraždu.
Jedovaté ovoce othalanga, které dívky zřejmě snědly při pokusu o sebevraždu.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
7. května 2015
22:14

Čtyři dívky, které studovaly indickou sportovní školu, se dohodly na společném spáchání sebevraždy, a proto snědly místní jedovaté ovoce. Jedna studentka zemřela, ostatní jsou ve vážném stavu v nemocnici.

Neštěstí se odehrálo ve středu ve sportovním středisku města Alappuža v jihoindickém svazovém státu Kérala. Nezletilé sportovkyně údajně snědly jedovaté ovoce othalanga, na čemž se předtím společně dohodly.

Večer byly objeveny na své koleji a rychle přepraveny do nemocnice. Tam lékaři konstatovali, že jedna patnáctiletá dívka zemřela. Stav zbylých tří je kritický.

Podle místních činitelů studentky zřejmě napsaly dopis na rozloučenou, žádné podrobnosti o jeho obsahu ale známy nejsou. Úřady odmítly veškeré spekulace o pohnutkách, které vedly dívky, jejichž sportem bylo veslování, k rozhodnutí ukončit život. Příbuzní prý ale tvrdí, že je šikanovali starší sportovci a trenéři sportovního institutu.

Institut, na němž čtveřice sebevražedkyň studovala, řídí Indický sportovní úřad. „Ujišťuji vás, že jestliže bude někdo z Indického sportovního úřadu v této souvislosti shledán vinným, budou proti němu podniknuty co nejpřísnější kroky,“ slíbil Sonoval.

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi