Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Další nouzové přistání v Praze: Letadlo ČSA mělo problémy

Jen chvíli po startu se musel vrátit letoun společnosti ČSA, který měl namířeno do Štrasburku. Nouzově přistál v Praze. (ilustrační foto)
Jen chvíli po startu se musel vrátit letoun společnosti ČSA, který měl namířeno do Štrasburku. Nouzově přistál v Praze. (ilustrační foto)  (Autor: Daniel Černovský)
Autor: haj - 
7. května 2015
19:45

Letiště Václava Havla v Praze zažilo nouzové přistání. Jen chvíli po startu se musel vrátit letoun společnosti ČSA, který měl namířeno do Štrasburku. Co za návratem letadla stálo? Měl stroj technické problémy?

„Stroj se záhy po startu musel vrátit. Úspěšně dosedl v 18.22,” řekla pro novinky.cz mluvčí letiště Marika Janoušková. "Piloti se rozhodli se strojem přistát zhruba dvě až tři minuty po startu. Přesný důvod zatím neznáme, letadlo je v péči techniků," řel pro ČTK mluvčí ČSA Daniel Šabík.

 

Příčiny nouzového přistání letadla zatím nejsou jasné, vše momentálně zjišťují technici. Na palubě bylo 18 lidí.

 

Naposledy na pražském letišti takto skončilo soukromé letadlo amerického výrobce Lear Jet, kterému během letu začala blikat nouzová kontrolka.

 

covampotom ( 7. května 2015 22:20 )

Kristovanoho, co je na tom za senzaci? Před pár dny se vracel let do Tel Avivu kvůli nefungujícím hajzlíkům, a to po dost delší době než směšné 2-3 minuty...

jetstream ( 7. května 2015 20:01 )

Pracuji u letectva uz 44 let ale co je to nouzova kontrolka to fakt nevim

Zobrazit celou diskusi