Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zpověď autora inzerátu: Ledvinu jsem chtěl prodat ze zoufalství

Pan Antonín Blesku vysvětlil, proč chtěl prodat ledvinu
Pan Antonín Blesku vysvětlil, proč chtěl prodat ledvinu  (Autor: Foto Blesk - Jana Gogová)
Autor: ljš, jg - 
7. května 2015
18:13

Rozvod a dluhy ho dohnaly až na psychiatrii. Zoufalý Antonín ze Zlínska už nevěděl kudy kam, a tak se rozhodl prodat svou ledvinu. Přes inzerát ji nabízel za půl milionu korun. Blesku vysvětlil, proč nabídku nakonec stáhl a co by ho zachránilo.

“Teď už vím, že s inzerátem by mohl být z trestně právního hlediska problém, proto jsem ho dnes stáhl. Byl to prostě projev zoufalství,” říká naprosto vyrovnaným hlasem Antonín, když vyjde po pracovní době z jednoho strojírenského provozu firmy sídlící mezi Zlínem a Uherským Hradištěm.

Dluhy, které nadělal při opravě domu a v časech, kdy si procházel rozvodovým obdobím, ho před časem dovedly do péče psychiatrů. “Mám za sebou i pokusy o sebevraždu, už ale jsem v pohodě. V léčebně vás přivedou k jinému pohledu na svět, předtím to byl stálý hon za penězi, myslím ale, že to tak dělá moře lidí.

Teď bych rád našel lépe placenou práci. Alespoň dvacet tisíc čistého, to je myslím takový průměr. Rád bych klukovi koupil něco k narozeninám, které se rychle blíží,” říká přesvědčivě.

“Myslím, že mám docela šikovné ruce i mi to myslí, jenže nemám kapitál, abych třeba mohl začít podnikat. Finančním ústavům splácím postupně, ale splácím, nikdy nevynechám. Ve strojařině jsem se propracoval až k NC strojům, mám se pořád co učit. Chci, musím se z toho dostat. Teď budu víc sledovat jiné inzeráty, jde mi o práci za slušnou mzdu, o strojaře by snad měl být zájem... Dobrá pracovní a mzdová nabídka by v mé situaci byla to nejlepší, co mě může potkat,” doufá. 

frantaklika ( 7. května 2015 22:16 )

A to je ten celý průser. pokud si poctivou prací nevyděláš na důstojný život časem začneš fixlovat nebo se zadlužovat.

frantaklika ( 7. května 2015 22:07 )

aktuálně sem přemísťují výrobu vyspělé západní státy, neboť nemohou uživit "drahou" domácí pracovní sílu. Oni by ji i uživili, ale tamní sociální politika je drahá. A ejhle, po takové práci šikovní Češi za 15-20 tis.Kč rádi po hubených letech skočí. No není ta EU k nakousnutí?

www.feromony.cz ( 7. května 2015 20:16 )

 Kdyz je tak sikovnej jak to ze se mu nepovedla ta sebevrazda nechapu. Prace je znam lidi co maji i vic zamestnani kdo chce dela . Kazdej dela co umi kdo neumi cumi tak at to skusi treba v zahranici kdyz tady ho to nebavi tady v takovym pakistanu mu ty sikovny rucicky pozlatej tam se jim bude strojar hodit . Svet je velkej muze delat co chce kdyz chce bejt na podpore a plakat na psychiatrii misto makat a mit se dobre ma co si udelal a zaslouzil .

datelobecny ( 7. května 2015 19:25 )

Těm *** je to úplně u ***, jak jsou na tom obyčejní lidi špatně. A co teprve ti *** z EP. Jedna italská *** dokonce řekla, že se s afričanama máme podělit o náš evropský blahobyt! A když farage v EP kritizoval poslance, že vůbec nenaslouchají obyčejným lidem, a že je za to lidi jednoho dne oběsí, tak se tam smáli jak o život! Lidi, koukejte na záznamy z EP, ať vidíte na vlastní oči, co a koho financujeme.

prycsvladou ( 7. května 2015 18:59 )

 aspon vidí ty kur.vy tam nahoře jak na tom jsou lidi špatně že musí prodávat ledviny.ztatímco ty *** poslanci mají málo a přidávají si-hnus

Zobrazit celou diskusi