Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na dovolenou s ISIS: Džihádisti otevřeli pětihvězdičkový hotel

Autor: ljš - 
7. května 2015
14:42

V bojích údajně ztrácí, o to víc se ale islamisté snaží ukázat, jak dobře na tom jsou. V centru Mosulu teď zrenovovali slavný luxusní hotel Ninawa a otevřeli velké obchodní centrum.

Podle deníku Daily Telegraph má obří moderní komplex celkem 262 pokojů a je v Islámském státě prvním svého druhu. Džihádisti totiž v minulosti nechali v oblastech, které obsadili, všechny hotely zavřít.

Zatím má hotel sloužit pouze islámským velitelům, je v něm ale možné uspořádat i svatby. Ninawa už se dokonce dostala na stránky britského serveru TripAdwisoru, kde obdržela už čtyři pochvalné recenze, které zdejší ubytování všechny hodnotí jako excelentní.

Jeden uživatel uvedl, že je hotel "velmi vhodný pro rodinná setkání" a má krásné svatební apartmá, další obdivuje cenovou dostupnost a vybavení včetně bazénu, tenisového kurtu a posilovny.

Z fotek, které islamisté zveřejnili na Twitteru, je patrné, že se snaží zbavit ho jeho původní podoby. Například nechali přetřít fresky, které nekorespondovaly s jejich výkladem islámu. Slavnostního otevření, jehož součástí byl také gigantický ohňostroj, se pak účastnily špičky teroristické organizace. Západní analytici ale tvrdí, že se touto pompézní akcí snaží Islámský stát jen zastřít své problémy a úpadek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi