Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prodám ledvinu za půl milionu, nabízí zadlužený Antonín! Zájemce se už ozval...

Zoufalý Antonín se pokoušel prodat vlastní ledvinu.
 (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
7. května 2015
09:52

Až po krk se topí v dluzích, opustila ho manželka a stará se o maminku, která je o berlích. Životní příběh Antonína Č. (44) z Uherského Hradiště není veselý. Zadluženému obráběči kovů navíc snížili mzdu na polovinu, rozhodl se proto pro zoufalý čin: v inzerátu nabídl vlastní ledvinu za půl milionu. Dokonce se mu už ozval první zájemce, informovalo Právo.

Antonín si půjčil čtyři sta tisíc korun, peníze není schopný splácet, rozhodl se proto o zoufalý čin. V inzerátu nabídl vlastní ledvinu. „Z finanční tísně prodám ledvinu. Je 44 let používaná, bez problémů funguje. Zdravotní testy podstoupím. Cením si ji na 500 tisíc korun,“ napsal v inzerátu.

List se ho dotázal, zda inzerát skutečně platí. „Myslíte to opravdu vážně?“ ptal se reportér. „Ledvinu postrádat mohu a už se chci postavit na vlastní nohy,“ reagoval Antonín. Osobní bankrot u něj prý není možné vyhlásit. „Ten u mě nepřichází v úvahu. Musel bych dát do dražby rodinný domek, jehož jsem spoluvlastník a kde žiju se sedmdesátiletou maminkou a bratrem,“ řekl Antonín.

Před nějakými osmi lety jsem vydělával i 35 tisíc korun čistého. Ten dluh vznikl z několika půjček ještě v době manželství. Bral jsem si je na opravu domu. Jenže výplata pak strašně sletěla dolů,“ dodal Antonín. Život neměl lehký, odešla od něj i manželka, které musí platit alimenty na třináctiletého syna.

Nemít maminku, jsem úplně na dně. Teď je o berlích po zlomeném krčku. Věřitelé mi pořád hrozí, že přijdeme o dům. Kluka vidím jednou za čtrnáct dní. Ježíšek u nás už dva roky nebyl,“ uzavřel smutně muž, který se přiznal, že si v minulosti sáhl na život. Sebevražda naštěstí nebyla úspěšná.

Na inzerát se mu dokonce ozval už jeden zájemce. „Bylo to ale divné. Ani se nepředstavil. Říkal mi, že mám dojet do Berouna, že tam se sejdeme a že to vyoperují v pražském IKEM. To se mi zdálo jako blbost. Nikam jsem nejel,“ prohlásil. Udělal dobře, takováto operace je v Česku nelegální, v IKEMu ani jiném zdravotním středisku by ji neprovedli.

Prodej orgánů je v ČR trestným činem. Transplantaci ledvin od žijícího dárce předcházejí týdny a měsíce příprav,“ napsala listu mluvčí IKEMu Veronika Velcová. Stěžejním kritériem je podle ní emotivní spřízněnost osob, kterou posuzuje psycholog, psychiatr a nezávislá etická komise. „Systém posouzení spřízněnosti je tak propracovaný, že jej v ČR nelze obejít,“ dodala.

Jan Kowalski ( 9. září 2020 16:01 )

Dám ti ledvinu nebo játra. Zdravě, nepiju, nekouřím. Krevní skupina pozitivní A.
keti­kowal­ski@gm­ail.com

WESTA FRANK LOANS ( 1. června 2020 12:25 )

Hledali jste půjčku po celém světě a jdete
finanční krizí? naše povinnost pomáhá potřebným získat
finanční stabilita za účelem splnění vašich finančních potřeb. získat půjčku
50 000 až 150 000 000 v ($), (€) a (£) s úrokovou sazbou 3%
s nebo bez zajištění. Naše půjčky jsou dobře pojištěné a maximální
bezpečnost je naší nejvyšší prioritou.
E-mail: ffun­ding@l­enret­finan­cialin­vestmen­tltd­.com
Watssapp: +447507108935

Dr.hosmat Hospital ( 3. srpna 2019 10:03 )

To má informovat širokou veřejnost, že nemocnice Hosmat vážně a naléhavě hledá zdravé dárce ledvin ochotných prodat svou ledvinu za 820 000 USD (osm set dvacet tisíc amerických dolarů).
Zainteresovaní dárci by se měli obrátit na Dr.hos­mathos­pital­@gma­il.com nebo zavolat na 9825503721 +447031993891 nebo nás kontaktovat na @ zonal headoffice no. 23 říká luke road new delhindia.
Očekáváme vaši naléhavou shodu, protože naši vážení pacienti vážně čekají na transplantaci ledvin.
Slibujeme vám maximální spokojenost. S pozdravem, Dr. Joseph

Bradhilaman ( 24. července 2019 05:36 )

Pozornost prosím,

To je informovat širokou veřejnost mužů a žen, kteří jsou zdraví a 100% vážně prodávají své ledviny, by se měli neprodleně obrátit na středisko Minot. Protože máme mnoho pacientů, kteří jsou tu pro transplantaci ledvin, hledáte možnost prodat svou ledvinu za peníze kvůli finančním rozpadům a my vám za vaši ledvinu nabídneme 550 000 USD. Jmenuji se Doktor Brad Hilaman, jsem zástupce v nemocnici Dosher Memorial Hospital. Naše nemocnice se specializuje na chirurgii / transplantaci ledvin a další léčbu orgánů, zabýváme se také nákupem a transplantací ledvin u žijícího a zdravého dárce. Pokud máte zájem o prodej ledvin, neváhejte nás kontaktovat e-mailem: dosh­erme­mori­alhos­pital­1@gma­il.com

E-mail: dosh­erme­mori­alhos­pital­1@gma­il.com
Nebo Whatsapp: +2348110652559
Dr. Brad Hilaman.

robertssss ( 21. března 2019 21:55 )

We are urgently in need of kidney donors in Apollo Hospital India for the sum of $800,000.00 USD (6.80Crores). For more details contact us via the below Email. E-mail: apollo.hospital101@gmail.com Whats-app: +917411218493

Zobrazit celou diskusi