Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

56 let na útěku z vězení: Chytili muže, který zabil autem chodce

Američana, který v roce 1959 uprchl z vězení, zatkla policie
Američana, který v roce 1959 uprchl z vězení, zatkla policie  (Autor: EPA)
Autor: ČTK - 
7. května 2015
00:04

Dlouhých 56 let tajil, kým doopravdy je. Američana Franka Freshwatera však nakonec stihla spravedlnost. Muž, který utekl z vězení, v něm opět skončil. Na triku má přitom zabití chodce.

Neuvěřitelných 56 let strávil na svobodě po útěku z vězení Američan, kterého policie dopadla v úterý. Nyní devětasedmdesátiletý Frank Freshwater uprchl z vězení v Ohiu v roce 1959, napsal britský list The Independent.

Jednoho z nejhledanějších vězňů tohoto amerického státu zatkla policie v karavanovém městečku na Floridě. Freshwater byl nejprve odsouzen k pěti letům nepodmíněně za to, že v autě ve vysoké rychlosti zabil chodce. Po dvou letech ale podmínku porušil a dostal 20 let.

Nejprve "seděl" v proslulé věznici Ohio State Reformatory v Mansfieldu, kde se natáčel slavný hollywoodský film Vykoupení z věznice Shawshank. Pak byl převezen do vězení s nižším stupněm ostrahy Sandusky Honor Farm. Z toho po sedmi měsících uprchl. Freshwater byl sice v roce 1975 krátce zadržen v Západní Virginii, ale tamní guvernér jej odmítl vydat do Ohia.

Muž cestoval mezi americkými státy a pracoval jako řidič náklaďáku. Nakonec se usadil na Floridě, kde strávil posledních 20 let. Zákon ho nakonec dostihl v jeho karavanu, kde žil pod jménem William H Cox.

Že jde o Freshwatera, prý kriminalisté zjistili na základě otisků prstů. Když mu policista ukázal jeho starou policejní fotografii, Freshwater prý odpověděl, že "toho muže už dlouho neviděl". Pak se ale ke své totožnosti přiznal. Jeho sousedé byli údajně zatčením překvapeni. Muže znali jako uzavřeného člověka, který nikdy nic špatného neudělal a choval se přátelsky. Freshwater nyní čeká ve floridském vězení na vydání do Ohia.

bandour ( 7. května 2015 08:36 )

úplný souhlas,spravedlnost ho určitě nedostihla

petrkramnypresident ( 7. května 2015 08:31 )

Spravedlnost ho určitě nedostihla, dostihla ho ho_vna v uniformách, největší špína každé společnosti - policajti

Zobrazit celou diskusi