Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Luxusní bydlení kriminálníků ve vazbě: Rekonstrukce za 2 miliony korun

Autor: ČTK, wer - 
6. května 2015
19:57

Vraždí, přepadávají, loupí, neplatí alimenty na své děti… Sice nad nimi sklapla klec, ale bydlí si jako páni. Vazební věznice v pražské Ruzyni pro ně vyšperkovala 29 místností za dva miliony korun!

V celách je nově položená podlaha, nový nábytek. „Úpravou se mírně snížila kapacita, zvýšila se však kvalita ubytování a vybavenost oddělení,“ oznámila Vězeňská služba ČR. Místo původně jedné kulturní místnosti jsou nyní tři…

„Ve vazební věznici je velmi důležité najít rovnováhu mezi protichůdnými potřebami. Musíme zajistit vazbu obviněného a zabránit mu v útěku a zohlednit skutečnost, že není odsouzeným,“ zdůvodňuje doslova hotelové ubytování ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO).

4858 ( 6. května 2015 23:48 )

Snad ty vaše vychýlené mozky pochopí,že vazba není vězení

tymitaky ( 6. května 2015 21:19 )

Každý se rád vrací domů, proč bychom to upírali muklům. stejně je každý druhý z nich prezentován jako celebrita.

pepisto ( 6. května 2015 21:18 )

zohlednit skutečnost, že není odsouzeným tak i při luxusu se doba vazby započítavá do vykonaného trestu 1 ku 1. Udělejte rovnou z kriminálu jesle a zaopatřovací ústavy ještě nezapomeňte dodávat k sexu ženy podle přání odsouzeného.

illis ( 6. května 2015 20:25 )

Porušují zákony, loupí, vraždí a ještě se jim vylepšuje bydlení . A co senioři v některých zařízeních, na ně se nenajdou 2 miliony na rekonstrukci několika lůžkových pokojíčků. Lidé, kteří jsou ve vězení mají být potrestáni, za to co provádějí a většina z nich i opakovaně. Takhle se vše dělá proto, aby vězení bylo příjemné, povznášející. Jedno menší sociální zařízení na severu Čech, kde také žijí nejen starší a nemocní lidé by potřebovalo desítky tisíc korun. Lůžka, na kterých lidé spí jsou staré kovové, snad jakési vojenské kavalce , pokojík strašně malý, to i ta vězeňská cela mi připadá větší. Když jsem to viděla, byla jsem zděšená, co je v naší zemi možné .

ruudazvostravy ( 6. května 2015 20:06 )

Nojo no,tak ajť jym tam daj eště ňákí slušný kchůrvi,abi sy nemusely za dlouhejch večerů leštit štangle a kalybrovat sy navzájem pr*cki.

Zobrazit celou diskusi