Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Šťouchance a nadávky na hřbitově: Putinovi motorkáři dorazili do Prahy!

Autor: shp, ČTK - 
6. května 2015
13:19

Potyčky, šťouchání a nadávky. Tak to vypadalo na Olšanských hřbitovech v Praze poté, co na ně dorazili Putinovi motorkáři, kteří si říkají Noční vlci. Na pietní akci k uctění obětí druhé světové války na ně čekali jejich odpůrci, kteří se do nich pustili hned, jak je spatřili.

Na dopolední pietní akci k uctění obětí druhé světové války, kterou v pravoslavné části Olšanských hřbitovů pořádal Všekozácký svaz Českých zemí a Slovenska, dorazilo asi 20 motorkářů.

Někteří z nich měli vesty ruské motorkářské skupiny Noční vlci, blízké ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Většina z nich mluvila rusky, další česky či německy. Před vchodem na hřbitov se sešli jejich příznivci i odpůrci, strážníci řešili slovní střety.

Video Noční vlci v Praze - Marián Balog, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Ještě před příjezdem motorkářů se před vchodem na hřbitov hádalo a pošťuchovalo asi patnáct příznivců Nočních vlků s přibližně šesti jejich odpůrci. Zasahovali i městští strážníci, z chodníků vykázali dvě parkující auta – jeden vůz příznivců a americký armádní džíp, se kterým přijel jeden z odpůrců. Na místo dorazila i státní policie, nijak ale nezasahovala.

Motorkáři se společně s dalšími, většinou rusky mluvícími lidmi, kterých na hřbitov dorazila asi stovka, poklonili se u pravoslavného chrámu přesvaté Bohorodice a u pomníku padlým. Podle programu mají dnes kolem 13:00 dorazit motorkáři také na Vítkov, kde položí věnce u pomníku hrobu neznámého vojína.

Noční vlci ohlásili cestu do Berlína k uctění památky rudoarmějců, kteří před 70 lety padli při osvobozování Evropy na konci druhé světové války. Cestu Nočních vlků označili v zemích, kterými projížděli, různí političtí představitelé i aktivisté občanských sdružení za provokaci.

kajenka52. ( 6. května 2015 21:44 )

Vážení bratia a sestry! Prečo by sa Štáty mali zaujímať o to, že pár Putinových miláčikov križuje slobodnej krajiny v márnej snahe o hlúpe mužíčka provokácie. To, že v Rusku momentálne vládne červenohnedej režim, Američania a ostatní naši spojenci v NATO vie aj bez tejto zábavkami. Príde pár fanatikov vo vozidle USA a chce narušovať tento hlboký pietny akt. Na to sa dá len uviesť, že to sú úbožiaci najhoršieho zrna. "Vstup na pôdu EÚ, by nemal mať nikto z putinovské, do doby, než vráti ukradnutý Krym." Singer, zájdu si na Krym a začnú tam vykrikovať niečo o navrátenie pod fašistickú Ukrajinu. Dostanú od domorodcov takú do repy, že ho miestni tamaroidi budú skladať dva roky dohromady

kajenka52 ( 6. května 2015 19:31 )

Česká policie korektně poučuje Jelena Vičanová a obratem vykazuje Majdanuty z prostoru hřbitova a piety s bratry Nočními Vlky na Olšana 6.5.2015 Pekne tých provokaterov s ukrajinskou zástavou vykázali z Olšan.

kajenka52 ( 6. května 2015 19:24 )

kajenka52 ( 6. května 2015 19:20 )

Evropská unie nás dovedla ke krachu. Je to nový totalitní režim „Evropská unie nás dovedla ke krachu ekonomickému, kulturnímu i sociálnímu. Jedná v duchu absolutní globalizace a je svým způsobem novým druhem totalitního režimu. Svazuje národy a vytváří napětí, které nikdy nebylo takové, jako je v současné době. Podívejme se na Ukrajinu, ekonomické problémy či statisíce imigrantů,“ řekla Le Pen o EU, kterou chce zrušit, protože EU nelze reformovat. Le Penová dále řekla, že její strana je pro volné podnikání a hospodářský patriotismus a inteligentní cla. Stát musí hájit strategicky důležité věci a chránit strategicky důležité podniky. Vyjádřila se i k otázce anexe Krymu. Podle ní ukrajinská vláda vzešla z puče na Majdanu a vyhrožovala, že zaútočí na základní práva krymských obyvatel, proto došlo k uspořádání referenda o odtržení. EU jedná na rozkaz USA a nebyla stejně pozorná, když se jednalo o případ Kosova. Imigraci považuje za negativní. Existuje vysoká nezaměstnanost a vysoká chudoba a deficit v sociálním systému, čili ani není možné imigrantům něco nabídnout, pokud nechtějí pracovat jako otroci, což by nebylo správné.

kajenka52 ( 6. května 2015 19:19 )

Putin má pravdu „Já si myslím, že má pravdu,“ odpověděla ParlamentnímListům.cz Marine Le Pen. A pokračovala. „USA mají odpovědnost za řadu krizí, Irák, Libyi, Sýrii, jejich politika je pro celý svět zničující. Stojí v pozadí ukrajinské krize, která nebyla „spontánní revolucí“ jak se to dnes někdo snaží prezentovat.,“ dodala. Marine Le Pen též prozradila, že z hlediska stranické práce chce z Národní fronty udělat „válečný stroj“ pro příští období. Le Penová řekla, že v její straně neberou ohled na to, jaká je rasa či původ jejích členů a voličů. Například hájili alžírské muslimy, kteří zůstali loajální Francii.

Zobrazit celou diskusi