Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zemana si vážím, neleze lidem do zadku, říká Michaláková. Prezident jí chce pomoci

Autor: shp - 
5. května 2015
05:36

Když se prezident Miloš Zeman vložil do případu Evy Michalákové, které v Norsku sebrali děti, konečně se kauza pohnula. Po odvysílání prvního dílu S prezidentem v Lánech, kde přirovnal norskou sociálku k nacistickému Lebensbornu, konečně po roce viděla syna Davídka (6). V druhém díle pořadu Blesk.cz se Michalákové veřejně zastal a přislíbil pomoc. Matka bojující za návrat vlastních dětí prohlásila, že si Zemana váží za upřímnost a za to, že neleze nikomu do zadku.

V druhém díle pořadu S prezidentem v Lánech se Zeman Michalákové otevřeně zastal. V živém přenosu dokonce vyjmenoval možnosti, jak se do případu vložit a pomoci. Z Norska totiž přišla děsivá zpráva, že tamní sociálka již zahájila kroky k adopci mladšího syna.

Já se domnívám, že ten nevratný akt adopce by měl naši vládu, a nejen naši vládu, podnítit k poněkud energičtějším krokům. Já sám mohu jen udělat to, že se obrátím dopisem na norského krále. Stejně tak, jako kdysi jsem se obrátil v jiné kauze na pákistánského prezidenta,“ prohlásil Zeman.

Video Zbitá žena: Chci menší trest pro svého tyrana! A Zemanův plán, jak dostat odebrané děti z Norska! - Blesk TV
Video se připravuje ...
Ale zbývá tady celá řada možností. Stížnost na Radu Evropy, stížnost na Evropský soudní dvůr. Myslím si, že je tady několik kroků, které by se měly podniknout, nikoliv rezignovat a vzdát to,“ dodal prezident v pořadu Blesk.cz. Jeho slova Evu Michalákovou potěšila.

Lidé nadávají na jednání a vyjadřování našeho prezidenta Zemana, ale já si na něm naopak vážím toho, že jedná otevřeně a bez servítků říká, co si myslí,“ řekla matka dětí držených v Norsku Blesk.cz.

Kompletní záznam živého přenosu druhého dílu S prezidentem v Lánech naleznete zde!

Synové Denis (9) a David jí byli odebráni v roce 2011 kvůli údajnému zneužívání ze strany otce. Policie nic nezjistila, vyšetřování bylo pozastaveno, ale děti Michalákové navráceny nebyly. Od té doby bojuje za to, aby je získala zpět.

kukuku ( 5. května 2015 12:52 )

Rozhodně na ně platí víc Zeman, než podivná osoba jménem Kapitán, ministryně Marx-Engelsová nebo vůbec pražská havlovská galerka, pro kterou západoevropské země jsou zásadně demokratické a veškerá nedemokracie je na východě.

tggb ( 5. května 2015 12:37 )

škoda že nežijem za husitů, to bysme si na ty Nory pěkně vyšlápli a král Ólaf by ještě za dvacet let s.ral kyselý sledě, až by si na tu rychtovačku vzpomněl

ingmarie ( 5. května 2015 10:58 )

To dříve najde Ovčáček Peroutkův článek " Hitler je gentleman " než Michalákové prezident smysluplně pomůže! Vulgární výhružky na Nory neplatí.

hu11 ( 5. května 2015 10:26 )

Ta baba se naprosto zbláznila ??? Michálková bude bez dětí a ani Zeman ji nepomůže

xiioma ( 5. května 2015 09:58 )

nemáš pravdu!

Zobrazit celou diskusi