Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemětřesení v Nepálu už má 7000 obětí! Osm dní po katastrofě našli přeživší pod sutinami

Autor: ČTK - 
3. května 2015
11:35

Počet obětí zemětřesení z minulého víkendu v Nepálu už překročil 7000. Zraněno bylo více než 14.000 lidí, z nichž přes 6500 je v péči nemocnic. Tři živé lidi našli záchranáři osm dní po ničivém zemětřesení severovýchodně od Káthmándú.

Lidé naléhavě potřebují další materiální pomoc, která se k nim však složitě dostává kvůli nepružným celním předpisům. OSN proto podle agentury AFP vyzvala nepálskou vládu, aby je uvolnila.

Po nalezení dalších mrtvých těl v sutinách domů přesáhl potvrzený počet obětí zemětřesení z 25. dubna už 7000. Zraněno bylo podle aktuální bilance 14.123 lidí, z nichž v nemocniční péči je 6512.

Záchranáři dnes také objevili těla 51 obětí zemětřesení včetně šesti cizinců v nepálské trekingové oblasti Langtang. V oblasti údolí ležícího necelých sto kilometrů severně od metropole Káthmándú stále pátrají po stovce zahraničních turistů.

V himálajské zemi v sobotu zahájil činnost také tým 36 českých zdravotníků a lékařů. První desítky pacientů ošetřil ve městě Melamči, asi 40 kilometrů od Káthmándú.

V Nepálu vytáhli ze sutin tři živé lidi osm dní po zemětřesení

Tři živé lidi našli záchranáři osm dní po ničivém zemětřesení severovýchodně od Káthmándú. Dva objevili v troskách domku, třetí byl vytažen ze závalu. Dosud poslední živé lidi vytáhli z trosek ve čtvrtek, poté vláda označila naději na objevení dalších přeživších za minimální.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi