Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policisté zatkli hackery, kteří okrádali banky: Žili si jak králové

Policisté zatkli hackery, kteří okrádali banky: Žili si jak králové
Policisté zatkli hackery, kteří okrádali banky: Žili si jak králové  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: dce - 
2. května 2015
20:37

Nakradli si v přepočtu přes 370 milionů korun. Jenže nebyli moc zkušenými lupiči a policie je poměrně rychle odhalila. Řeč je o skupině hackerů, která se prozradila příliš rozmařilým životem.

Internetoví hackeři nemají v popisu práce jen poškozovat webovky firem nebo posílat viry do vašich počítačů. V roce 2013 si od bank nakradli přes 370 milionů korun. Policie skupinu 25 produktivních hackerů nyní pozatýkala.

Podařilo se jim to snad jen díky hlouposti oné partičky. Rozhodně se totiž svým náhlým bohatstvím netajili. A to byla chyba - policisté u nich zabavili počítače, smartphony, luxusní auta, drahé obrazy, a dokonce i několik dvoukilových zlatých prutů!

Rumunská policie, která hackery zadržela, nechce podat více detailních informací - tahle partička je totiž s velkou pravděpodobností mnohem větší a navíc byla napojená na organizovanou skupinu, která okrádala banky po celém světě. Celá kauza se provalila až letos v únoru a hackeři si nakradli až miliardu dolarů!

Hackeři poslali řadovým zaměstnancům bank do počítačů virus, který sledoval jejich každodenní úkony a zaznamenával i přístupová hesla a další důležité informace. Po několika měsících virus informace poslal zpět a hackeři si začali odečítat od banky peníze na svoje účty. Hezky dolar po dolaru - tak unikli i pečlivým kontrolám.

moiaza ( 3. května 2015 07:57 )

 Kdy zatkne policie politiky, co okrádají obyvatelé a voliče ČR?

henryj ( 3. května 2015 06:30 )

Tak rumuni to umí!!!Co na to naši KOLOMBOVÉ???Ti začnou a soudcové to zastaví.To je b.o.r.d.e.l

Zobrazit celou diskusi