Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Obchodníci s bílým masem nechali umřít zajatce hlady: Opustili je uprostřed pralesa v klecích

Autor: dce, ČTK - 
2. května 2015
17:51

V jižním Thajsku bylo nalezeno téměř šedesát těl uprchlíků, kteří se dostali do rukou obchodníkům s bílým masem. Uprostřed pralesa je pašeráci nechali umřít hlady v bambusových klecích, když prchali před policií.

V džungli v jižním Thajsku se skrývala skupina obchodníků s bílým masem, kterým se do rukou dostali uprchlíci z Myanmaru a Bangladéše. Migranty, kteří čekali na zaplacení výkupného, pašeráci věznili v bambusových klecích v otřesných podmínkách, které zahrnovaly i spaní na holé bahnité zemi.

Vyšetřovatelé v džungli ale našli už jenom kosti a rozkládající se mrtvoly. Většina uprchlíků zemřela hlady nebo na různé nemoci, zatímco čekala na vysvobození. Pašeráci je zde nechali, když sami utíkali před policií.

Absolutním zázrakem přežil jeden muž z Bangladéše, který se nyní zotavuje v nemocnici. Vyšetřovatelé se k místu tábora museli probojovat skrz hustou džungli, což jim trvalo téměř hodinu.

Okolí bylo plné hrobů s kostrami migrantů - vyzvedli jich zatím 37. Dalších dvacet rozkládajících se těl leželo v klecích. Vyšetřovatelé nevylučují, že bude obětí mnohem více. 

Thajsko je označováno za tranzitní zemi pro převádění utlačovaného muslimského etnika Rohingů z většinově buddhistické Barmy do Malajsie, které údajně probíhá již několik let. Mluvčí thajské vlády dnes prohlásil, že úřady se snaží vymýtit tento druh kriminality a docílit toho, aby Thajsko přestalo být v tomto směru tranzitní zemí. 

Pozornost k obchodu s lidmi připoutalo počátkem ledna 2013 nalezení 800 Rohingů na jihu Thajska. Do pašeráctví jsou údajně zapleteni i někteří příslušníci thajských ozbrojených složek. 

Světová nevládní organizace Human Rights Watch vyzvala k podrobnému vyšetření těchto zločinů, k nimž podle ní přispívali i zkorumpovaní thajští úředníci. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zkzkz ( 20. května 2015 21:26 )

provokaterka ( 2. května 2015 22:44 )

Cikáni nedovolili.

baronessa ( 2. května 2015 19:46 )

 Tu fotogalerii jste si opravdu mohli odpustit. Každý snad ví, jak vypadají ostatky člověka.

Zobrazit celou diskusi