Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trumpetista dostal ránu futrálem: Opravdový chlap by to ustál, říká houslista Šporcl

Autor: simao, mor - 
29. dubna 2015
17:45

Karlovarských orchestr na sebe přitáhl nečekanou pozornost. Kvůli údajnému střetu flétnistky a trumpetisty, kterého prý kolegyně udeřila futrálem do zad. Skončil na neschopence. S pobavením však tuhle „bitku“ komentoval i slavný houslista Pavel Šporcl. Chlap by takový úder podle něj měl ustát…

„U situace s flétnovým futrálem jsem samozřejmě nebyl. Vím ale, jak těžký a tvrdý flétnový futrál je. A opravdu si nedovedu představit, jak by mohlo i bouchnutí do zad takovým předmětem způsobit neschopenku. Opravdový chlap by si něčeho takového ani nevšiml a přešel by to s úsměvem a grácií,“ komentoval pro iDNES.cz houslista Šporcl kauzu, která se rozhořela v Karlových Varech. 

Střet však přitáhl nečekanou pozornost na dění v karlovarském orchestru. Stačilo přitom jen málo. Houslistka Michaela Petrová udeřila do zad trumpetistu Zdeňka Vikora, ten skončil na neschopence a stěžoval si na násilí. Rozhovor dal i VIP zprávám FTV Prima. Na zápraží svého domu, jen v županu. „Není mi dobře, nemůžu hrát, nemůžu dýchat, stěžoval si televizi Vikor. „Zastavil se prudce ve dveřích, já jsem do něj prostě vrazila futrálem. Je to takový vypolstrovaný, takový měkký,“ reagovala flétnistka.

Případu se chopila i policie – a začala jej prošetřovat jako přestupek proti občanskému soužití. V karlovarském orchestru to však nadále vře.

Co s rozhádanými symfoniky, to již řeší i město. Rozpouštět orchestr nechce. Střet Vikora a Petrové je však jen vyvrcholením dlouhodobého sporu. „Situace v orchestru je velmi vážná. Na úterním zasedání Rady města se bohužel nepodařilo schválit nový organizační řád. Navíc ředitel Šimon Kaňka z osobních důvodů na funkci rezignoval,“ říká primátor Petr Kulhánek.

Nový šéf by měl vzejít z výběrového řízení, které bude vyhlášeno v květnu. „Rozpouštět orchestr ale nebudeme,“ dodal Kulhánek. Karlovarský symfonický orchestr se řadí mezi nejstarší orchestry světa. Jeho skvělou pověst malicherné spory velmi poškozují.

alenam ( 30. dubna 2015 13:30 )

O toho trumpeťáka bych si ani kolo neopřela. Je to ubohej hysterickej užalovanej padavka, horší než uječená ufňukaná třináctiletá puberťačka. Kdo ví za co se takhle uboze mstí nebo čeho tím chce dosáhnout ale pro mě je to jenom ubožák

jity ( 30. dubna 2015 12:35 )

Jarypadlo jsem sice žena, ale také myslím, že si to neměl nechat líbit. Co má někdo někoho mlátit, navíc zřejmě zezadu, když mu natáhla jednu do zad.

jarypadlo ( 30. dubna 2015 00:03 )

Proč by si měl něco nechat líbit?Chtěly ženské rovnoprávnost tak můžou rovnoprávně dostat do držky až druhou vezmou o podlahu a flétnu může mít zasunutou v hubě nebo vzadu.

najka ( 29. dubna 2015 20:20 )

Ubožák, že se nestydí takhle fňukat, ale stačí se na něj jen podívat!!!!

jity ( 29. dubna 2015 19:48 )

Mě jí někdo natáhnout, tak mu ji buď vrátím a nebo budu také hekat. Záleží jestli ho opravdu tolik natáhla a nebo trumpetista přehání.

Zobrazit celou diskusi