Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Amazon hledá 1100 pracovníků do Česka: Nabízí ale rekordně nízké platy

Amazon hledá 1100 pracovníků pro distribuční sklad v Dobrovízi.
Amazon hledá 1100 pracovníků pro distribuční sklad v Dobrovízi.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK, zrk - 
28. dubna 2015
16:40

Americká firma Amazon shání nové pracovníky. A nechce jich málo. Do svého nového skladu v Dobrovízi potřebuje 1100 zaměstnanců. Tisíc pozic by měli obsadit skladníci a další stovku lidé na vedoucích pozicích. Plat skladníků má být 110 Kč na hodinu a pro vedoucí až 150 Kč/hod.

Zaměstnanci v distribučním centru budou pracovat na jednom z několika míst – příjmu, uskladnění, balení či expedici zásilek. Zájemci o práci nemusí mít žádnou praxi ani zkušenosti, Amazon je zaškolí.

Tomu ale bude odpovídat i jejich plat - budou brát méně než jiní skladníci v Ústeckém kraji, jak informuje server idnes.cz. Ti berou průměrně 124 korun za hodinu, ti přažští mají jen o korunu více. Amazon bude řadovým pracovníkům platit pouhých 110,- kč na hodinu.

Vedoucí pracovníci budou brát o čtyřicet korun více a kromě běžných úkolů v jednom z hlavních oddělení centra mohou také pomáhat manažerovi oddělení logistiky včetně plánování kapacit a zaškolování nových zaměstnanců. Po svém nástupu tito týmoví vedoucí pojedou na osmitýdenní školení do jednoho z evropských distribučních center společnosti. Zájemci o tuto pozici musí mít výuční list nebo maturitu a základní znalost angličtiny. Výhodou je předchozí zkušenost z výroby či logistiky.

Kromě základních platů Amazon těmto 1100 zaměstnancům slibuje také až desetiprocentní měsíční prémie a balíček benefitů, k nimž řadí dotované teplé jídlo, pět týdnů dovolené a příspěvky na penzijní spoření a životní pojištění. Při náboru zaměstnanců Amazon spolupracuje s Úřadem práce ČR. Zájemci o práci ve skladu mohou nábor absolvovat online prostřednictvím webové stránky www.pracevamazonu.cz.

Celkem má v Dobrovízi u Prahy pracovat 2000 lidí na plný úvazek a 3000 lidí sezonně.

Pověřená generální ředitelka Úřadu práce ČR Kateřina Sadílková uvedla, že prioritou je obsadit tyto pozice co největším počtem uchazečů v evidenci úřadu práce. Pracovní nabídka bude soustředěna do tří krajů – Středočeský, hlavní město Praha a Ústecký, přičemž právě Ústecko je krajem, který potřebuje nejvíce pomoci," uvedla Sadílková. Podle ní evidují úřady práce v těchto krajích řádově tisíce vhodných kandidátů.

Generální ředitelství úřadu práce nyní čeká na specifikaci přesných požadavků na zaměstnance ze strany Amazonu, poté je předá konkrétním krajským pracovištím. Sadílková naznačila, že chtějí uspořádat společné náborové dny. Jsme schopni také podpořit rekvalifikaci a proškolení budoucích zaměstnanců,“ dodala.

Distribuční centrum bude druhým objektem Amazonu v Dobrovízi u Prahy. Od roku 2013 zde provozuje centrum vráceného zboží. Další distribuční centrum Amazonu mělo vzniknout v Brně, po průtazích ohledně změny územního plánu ale developer od tohoto plánu ustoupil.

Amazon je největší internetový obchod na světě, po celém světě nyní zaměstnává 97.000 lidí. Jeff Bezos firmu založil v roce 1994 a stále ji vede.

dzery ( 9. září 2015 08:24 )

pari ( 28. dubna 2015 20:27 )

Ve Varnsdorfu makají lidi taky za 75 Kč hrubého, to nenapíšete, že? Holt práce, jestli nějakou máte je na severu je placena hodně bídně.

zkzkz ( 28. dubna 2015 19:49 )

noram ( 28. dubna 2015 19:01 )

Při 23 prac. dnech to je 1472 Euro hrubého. To je max. 1000 čistého a Mnichov? Ti nestačí ani na nájem. Bere se jedna osoba ne více. Centrum Mnichova? To máš 1 místnost?

mototo ( 28. dubna 2015 18:47 )

Jo, ti mladí to vytrhnou, samý netáhlo a lempl jeden vedle druhýho.

Zobrazit celou diskusi