Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ukázal na opici sprosté gesto, ale pomstu od zvířete nečekal

Autor: haj - 
25. dubna 2015
21:34

Obyvatelé kraje Shimla v severní Indii už dávno vědí, že s tamními opičkami není radno si zahrávat. Jsou to známé zlodějky a rády koušou. O jejich vychytralosti a pomstychtivosti se na vlastní kůži přesvědčil i jeden teenager, který si dovolil na opici ukázat fakáče.

Bezpečnostní kamera nedaleko úřadu v Shimle zachytila potyčku puberťáka se vzteklou opicí. Nejprve si opička skočí na římsu, aby dobře viděla na dění na ulici a kolemjdoucí. Zvíře je naprosto v klidu, dokud se pohledem nestřetne s procházejícím mladým hochem. Ten na opici drze vztyčí prostředníček.

Opička jako by věděla, že se jedná o sprosté gesto, se ve vteřině napruží a skočí mu přímo do obličeje. Kopne přitom kluka tak prudce, že ho shodí na zem. Pak se zvíře znovu vrátí na své původní místo a znovu již nezaútočí. 

Mladík tak z místa odchází bez větších zranění, ale viditelně v šoku. Příště už asi raději nebude nijak provokovat zvířata, která se v Indii shlukují do tlup, okrádají turisty o jídlo, a dokonce se lidem hrabou drze v taškách a kapsách, aby jim sebrala foťáky a mobily. 

kukuku ( 26. dubna 2015 10:11 )

Měli ho poslat ještě jednou a nechat vystrčit ukazováček. Asi by po něm skočila úplně stejně.

Zobrazit celou diskusi