Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena se zastala dvou dívek, zaplatila za to životem: Jejího vraha přivedli k soudu

Autor: ČTK - 
24. dubna 2015
19:04

V německém Darmstadtu v pátek začal soud s 18letým mladíkem, který smrtelně zranil studentku tureckého původu Tugce Albayrakovou. Ta zemřela na následky zranění, která utržila v polovině loňského listopadu, když bránila dvě nezletilé dívky před dvojicí mužů.

Před soudem pro mladistvé stanul Sanel M., který se musí zodpovídat z ublížení na zdraví s následkem smrti. Očnímu kontaktu s rodinou studentky, která zemřela v den svých 23. narozenin, se podle agentury DPA vyhýbal.

Hned při zahájení procesu obžalovaný rozechvělým hlasem připustil, že mladé ženě dal facku. Její smrt si prý ale nepřál. „Nedokážu si představit, co jsem tím rodině způsobil za utrpení a bolest. Je mi to velice líto,“ prohlásil mladík. Rozsudek by měl padnout v červnu.

Studentka pedagogiky osudnou noc zaslechla, jak na toaletě restaurace rychlého občerstvení v Offenbachu někdo volá o pomoc. Dvojice mužů, včetně obžalovaného, tam údajně obtěžovala dvě dívky ve věku 13 a 14 let, a Albayraková je přišla bránit.

Jeden z mužů ji podle svědků později napadl na parkovišti a udeřil kamenem nebo pálkou do hlavy. Tímto násilníkem byl podle vyšetřovatelů Sanel M., který po incidentu skončil ve vazbě. Albayraková poté upadla do kómatu.

Zemřela dva týdny poté, když rodina svolila, aby ji lékaři odpojili od přístrojů. Událost otřásla Německem i Tureckem. Německý prezident Joachim Gauck prohlásil, že uvažuje o posmrtném udělení medaile studentce, kterou označil za hrdinku a příklad pomoci druhým.

tochadda ( 24. dubna 2015 20:56 )

Evropo, vykašli se už konečně na lidumilství a začni vrahy věšet . jinak si budou z našich "demokratických" soudů dělat jen legraci....

tochadda ( 24. dubna 2015 20:54 )

Na jménu nezáleží, zachovala se odvážněji,než kdejaký připo*raný Čecháček, včetně tebe

Zobrazit celou diskusi