Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

O víkendu i přes 20 °C, v úterý ale přijde teplotní šok: A na horách zasněží!

Víkendové počasí bude přát venkovním aktivitám. Pak se však ochladí (Na snímku Vendula Heráková z Karlových Varů)
Víkendové počasí bude přát venkovním aktivitám. Pak se však ochladí (Na snímku Vendula Heráková z Karlových Varů)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao - 
24. dubna 2015
11:53

Čeká nás teplý víkend, ovšem s přibývajícími srážkami, předpovídá meteoroložka Dagmar Honsová. Ještě v pondělí naměříme v maximech i 23 °C, v úterý ale následuje teplotní propad. Místy o více než deset stupňů. A do hor by se opět mělo vrátit dokonce i sněžení.

„Zatímco o víkendu a ještě i během pondělí bude do Česka proudit teplý vzduch od jihozápadu, během pondělního dne začne počasí v Česku ovlivňovat vlnící se studená fronta, která přinese výrazné ochlazení – studené severozápadní proudění a do hor opět sněžení,“ upozorňuje Dagmar Honsová z Meteopressu.

V sobotu bude jasno až polojasno, večer od západu přibývání oblačnosti a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší teploty 19 až 23 °C. Teplota v 1000 m na horách kolem 15 °C. Mírný jižní vítr.

V neděli bude oblačno až polojasno, přechodně až zataženo a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Noční teploty 11 až 7 °C. Denní teploty 18 až 22 °C. Mírný jihozápadní vítr.

V pondělí bude zpočátku jasno, postupně zataženo až oblačno, občas déšť, přeháňky, místy bouřky. Noční teploty 11 až 7 °C. Denní teploty 19 až 23 °C. Mírný jihovýchodní vítr.

V úterý bude oblačno až polojasno, občas přeháňky, na horách sněhové. Noční teploty 9 až 5 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. Mírný severozápadní vítr.

Ve středu bude oblačno až polojasno. Noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší teploty 9 až 13 °C. Slabý severozápadní vítr. Chladnější ráz počasí vydrží do konce pracovního týdne.

ivoadler ( 24. dubna 2015 15:47 )

Jestli ty vyjde, tak to bude fajn. Budeme slavit u grilu. A JÁ SE ZASE PĚKNĚ PR.DNU.

hasmen ( 24. dubna 2015 13:41 )

 meteoroložka Dagmar Honsová

Zobrazit celou diskusi