Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zpověď záchranáře z Uherského Brodu: Vrah dal obětem ránu jistoty!

Autor: Slávka Červená, zrk - 
25. dubna 2015
05:40

Tolik mrtvých najednou jsem neviděl. To řekl Blesku záchranář, který s kolegy vstoupil před dvěma měsíci do restaurace Družba v Uherském Brodě. A všech sedm mužů mělo prostřelenou hlavu…

„Nikdy už nezapomenu na to dlouhé čekání, než jsme mohli zasáhnout. A pak na první moment, kdy jsme vstoupili dovnitř. Bylo to naprosto příšerný. Byli jsme z toho hotoví. Všichni jsme tam šli s tím, že jdeme pomoci lidem se střelným zraněním. Jenže oni tam byli mrtví. Ten masakr se nedá popsat,“ řekl Blesku záchranář, který nechtěl, aby jeho jméno bylo zveřejněno.

U záchranky pracuje už řadu let, je zkušený, ale něco takového... „Vyrazilo mi to prostě dech. Podle mě to byla poprava. Všichni muži měli prostřelené hlavy. Napoprvé se ale vrah podle mého nemohl trefit. Zřejmě ty oběti ještě jednou obcházel… Byl to pocit naprosté beznaděje, hrůzy. Tolik mrtvých pohromadě,“ svěřil se.

Jemu i ostatním byla nabídnuta pomoc psychologa. Tu odmítl. Srovnat se s tím chce v nitru sám. V Uherském Brodě je jedním z mála, který neodsuzuje práci policie. „Nechápu, proč na ně lidi útočí. Po bitvě je každý generál. Dva lidé utekli hlavním vchodem, další přes kuchyni vchodem zadním. Ale nikdo netušil, jaká je uvnitř spoušť,“ dodal.

Pachatel vešel 24. února ve 12:30 hodin do restaurace. Po vstupu do sálu se dvěma nabitými krátkými střelnými zbraněmi (samonabíjecí pistole CZ 75B a revolver Alfa vzor 820) začal okamžitě a bez varování střílet. Zabil 8 lidí a pak spáchal sebevraždu. Ve 14:23 hodin zásahová jednotka policie vnikla do restaurace.

sheba ( 12. února 2016 10:07 )

No jo Uherskobrodsko, je známo, že tam a blízkém okolí je spousta dementů a to hlavně proto, že tam souloží mezi sebou v poklidu i blízcí příbuzní z incestů se pak rodí vadní jedinci atd...... jako jeden "bouchač" z Korytné, co trtkall klidně svou adoptovanou jak on říká "céru" a podváděná manželka jen přihlížela a nezasáhla, dokonce je nechala i ject samotné na dovolenou a to holce nebylo ještě patnáct

rastasan ( 25. dubna 2015 10:41 )

A ty jsi u toho byl? Střelba byla zaznamenána po příchodu vraha a pak další když střílel na ty dva policisty. Pak už byl jen jeden výstřel.Tím si způsobil pachatel smrt. Nemáš žádné informace a ještě mě budeš urážet?

tgbg ( 25. dubna 2015 09:29 )

Vrah byl typický komunistický zmetek. Komunistický vrah a zločinec. Jak jinak.

rucnikvolamydlo ( 25. dubna 2015 09:27 )

Ty jsi u toho byl? Evidentně ti ten průstřel hlavy nijak neublížil, asi v té palici nic nemáš,...že by fízl.

rastasan ( 25. dubna 2015 08:11 )

Byli mrtví už po příjezdu prvních dvou policistů.

Zobrazit celou diskusi