Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exstarosta Žatce: Ulice pojmenoval po svých příbuzných?!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ljš, uá - 
23. dubna 2015
10:42

Jste starosta obce a nevíte, co dát strýčkovi k Vánocům? Pojmenujte po něm ulici! Bývalému žateckému starostovi Aleši Jelínkovi to zřejmě prošlo hned ve dvou případech, a to i přesto, že tamním obyvatelům nová jména nic neříkají.

„Pozemky jsem vybudoval, stálo mě to hodně práce. Chtěl jsem jim proto navrhnout jména," vysvětlil Deníku exstarosta, proč ulice "načerno" přejmenoval. Přestože oficiálně nesly dvě uličky v nové výstavbě stále jméno U Flory, nechal na ně Jelínek, kterému pozemky v oblasti patří, přidělat cedule s nápisy Robova a Ladislava Škvrny.

Zatímco jména obou pánů Googlu ani Wikipedii nic neříkají a podle Deníku je neznají ani místní, exstarosta Jelínek je jiného názoru. „František Rob byl významný český umělecký sklář. Ladislav Škvrna profesionální voják, jehož kariéra byla spjata s bývalým letištěm u Žatce. Zastával tam funkci hlavního inženýra stíhacího leteckého pluku," vysvětlil Deníku, podle kterého jsou oba uvedení pánové jeho vzdálení příbuzní.

„Je to lež! Nebyli to moji příbuzní, ani příbuzní mých příbuzných. Dokola jsem to opakoval. Pana Škvrnu jsem znal, protože se naše rodiny přátelily. Pana Roba jsem neznal, ale hodně o něm vím,“ uvedl Jelínek ve svém prohlášení, které zveřejnil na webu zatec-otevrene.cz. Deník ho ale ve svém článku z 27. března cituje takto: „Byli to příbuzní naší rodiny, oba již zemřeli. Ale nebyli to nějací bezvýznamní lidé."

Ať je to jak chce, Jelínkovi už změnu názvů ulic dokonce odhlasovalo zastupitelstvo města a ruku pro návrh překvapivě zvedli i jeho dřívější kritici. V Žatci se spekuluje o tom, že za vším stojí "výměnný obchod". Exstarosta má totiž v rukou trumf. V minulosti byla špatně vyměřena křižovatka právě v oblasti U Flory, která nyní zasahuje do exstarostova pozemku. Ten si kolem něj postavil plot, který tak zasahuje do komunikace, a městu tak nezbývá, než se s ním snažit dohodnout.

Žatečtí občané se ale proti Jelínkovi bouří, a založili dokonce na Facebooku antistránku s názvem Aleš Jelínek není můj starosta. "Na radnici neexistuje opozice; není, kdo by zevnitř kritizoval návrhy a usnesení široké koalice. Jedinou aktivní stranou mimo radnici je v Žatci Česká pirátská strana, která se do role aktivní opozice zapojuje čím dál intenzivněji. Nehodlají se smířit s tím, že občané dvaašedesát dní bojovali proti Jelínkovi, kterého se nakonec podařilo odvolat, ale v zákulisí má stále evidentně výsadní postavení," komentují tam kauzu Jelínkových ulic.

deratizater ( 23. dubna 2015 15:56 )

Názvy ulic musí být zásadně neutrální jinak hrozí že se budou pořád měnit.Debilní je například to že můžete přijet do jakéhokoliv města a téměř vždy tam mají Masarykovo náměstí nebo alespoň Masarykovou školu .

fotrpjotr ( 23. dubna 2015 14:10 )

Pořád lepší,než kdyby se to jmenovalo na opilcovi Havlovi.

petrkramnypresident ( 23. dubna 2015 13:51 )

Demokracie znamená vládu de_bilů. To není jen specifikum Česka, že kdejaký negramotný negr může k volbám

pepen ( 23. dubna 2015 13:25 )

V této zemi jde všechno!!!!Žatec má náměstí celé rozprodané Vietnamcům-můžete hádat proč asi!!!!Páni radní se nakapsovali-tohle je opravdu banánová republika!!!Díky tomu,že Češi jsou národ kreténu a debilů!!!Nechají politiky a starostové a všechny ti co jsou u moci-aby si tady dělali,co se jim zlíbí!!!!To vypadá že většina Čechu je negramotná-dementní!!!! Bohužel!!!!

cotonice ( 23. dubna 2015 13:20 )

Já si myslím , že je nejvyšší čas starostům obcí šlápnout do smetí. Zvláště obcím s 5 až 10 tisíci obyvatel . Tam se krade , uplácí a dělají se neskutečné kšefty s majetky obcí. Starostové jsou spřaženi s pochybnými podnikateli , kterým jdou na ruku (samozřejmě , že ne zadarmo) i proti zájmům obyvatel , kteří v obcích bydlí.Je s podivem pozorovat ,jak se tito funkcionáři během krátké doby obohatili - nakoupili domy, parcely, jsou zastoupeni ve všelijakých bytových a jiných družstvech. Babiši , Babiši bylo by dobré podívat se kde unikají peníze!!! Starostové - až na světlé vyjímky - jsou pěkní lupiči!!!

Zobrazit celou diskusi