Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rážova óda na Rusko: Putin je bohovsky moudrý muž. Američané nevzdělaní a pohodlní

Zpěvák Jožo Ráž pěl ódu na Rusko i prezidenta Putina
Zpěvák Jožo Ráž pěl ódu na Rusko i prezidenta Putina  (Autor: Archiv Blesku, Reuters)
Autor: simao - 
22. dubna 2015
22:00

Bohovsky moudrý muž. Tak o ruském prezidentovi Vladimirovi Putinovi mluví slovenský zpěvák Jožo Ráž. K Rusku má prý mnohem blíže než k USA. Američany ostatně označil za pohodlné a nevzdělané.

Mezi Západem a Východem panuje silné napětí, mluví se o nové studené válce. Český prezident Miloš Zeman je kritizovaný za to, že se chystá v době, kdy západní politici bojkotují oslavy v Moskvě, letět do Ruska. On sám přitom kritizuje protiruské sankce.

Zemana i podobně smýšlející lidi však jistě potěší přístup známého zpěváka a lídra skupiny Elán Joža Ráže. Ten se v rozhovoru pro svobodnenoviny.eu rozpovídal o tom, co si o Rusech a jejich hlavě státu myslí. "Putin je bohovsky moudrý muž. To, že Rusko je takové silné, že má nejlepší zbraně na světě, je zárukou, že zatím žijeme relativně v klidu a v míru. Rusko je základem stability, která tady je," prohlásil Jožo Ráž. A v ódě na Rusko pokračoval.

"Já mám k Rusku o mnoho lepší vztah než k Americe, a to jsem procestoval obě země křížem krážem. Uvedu příklad. V Americe si s řidičem autobusu nemáte o čem popovídat, on je šťastný, když umí číst a psát. On dokáže jen zmáčknout knoflík na automatu, aby mu vypadla kola a hamburger, a když nevypadne, tak neví, co má dělat. A v Rusku, tam si můžete s řidičem autobusu povídat o životě, filozofii, o vážných věcech. To je základní rozdíl mezi těmito národy. Rusi jsou velmi vzdělaní a schopní, Američané pohodlní a nevzdělaní," dodal Ráž pro svobodnenoviny.eu.

1nostradamus1 ( 27. dubna 2015 21:45 )

jozefe rážovie, už ti totál j.ebe v tej hlave, radšej spievaj, a nepúsťaj tie riadne .ujoviny z papule, najprv ti j.ebalo pri mečiarovi, teraz pri putlerovi...a možno si ty kryptouctievač hajzlov, keď si chválil mečiara, onedlho už šiel hranol aj s pesničkou doriti, asi to bude aj pri putlerovi, že ty si zase vykladal tarot, ej ty papľuha

metafora ( 23. dubna 2015 13:13 )

houby zle, Slováci mají lepší zpěváky, když se míní odrovnat........

metafora ( 23. dubna 2015 13:12 )

metafora ( 23. dubna 2015 13:12 )

no to musel naštvat i slovenské fanoušky

router88 ( 23. dubna 2015 12:35 )

No ty budeš kus vola, Voghte??

Zobrazit celou diskusi