Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kyselinový útočník: Tížilo ho svědomí, svou oběť miloval, značí jeho kresby

Autor: Saša Vetkovská, zrk - 
24. dubna 2015
06:11

Srdce na dlani, létající oči, Drákula v plamenech a roztříštěný ornament. Takovými kresbami ilustroval svůj dopis na rozloučenou kyselinový útočník Milan Balamuta, který se oběsil ve své cele.

Svou expřítelkyni Renatu N. (†51) polil kyselinou. Teď se ve vazební věznici oběsil. Předtím ale ještě nakreslil obrázky. Co o muži obžalovaném z pokusu o vraždu prozrazují? Blesk je předložil arteterapeutovi Vladimíru Blažkovi, kterému neprozradil, kdo je autorem, a psychologovi a soudnímu znalci Jiřímu Jelenovi. Ten byl s případem obeznámen.

Létající oči
Tyto oči Balamutu pronásledovaly ve snech… Tyto oči Balamutu pronásledovaly ve snech… | P. Novotný, D. Černovský

V. Blažek: Kombinace očí a křídel vedou k úvaze, že autor má zkušenost s psychoaktivními látkami. Křídla a oči bývají také symbolem poruchy vnímání.

J. Jelen: Úzkostné sny byly známkou toho, že mu fungovalo svědomí.

Ornament (obrázek určený obhájkyni)
Tuto kresbu adresoval obhájkyni Martině Čejkové. Tuto kresbu adresoval obhájkyni Martině Čejkové. | P. Novotný, D. Černovský

V. Blažek: V okamžiku nejistoty může ornament poskytovat jistou předvídatelnost, rytmus. Na druhou stranu je rozbitý, což nasvědčuje ztrátě sebekontroly, autor je psychicky labilní. Bývá to typický projev toxikomana.

J. Jelen: Na jednu stranu potřeba a hledání pevného bodu, na druhou roztříštěné vnímání. Potřeba obhájit se sám před sebou.

Srdce na dlani (obrázek určený Renatě)
Obrázek určený Renatě Obrázek určený Renatě | P. Novotný, D. Černovský

V. Blažek: Vyjádření citů, na druhou stranu ostré linie, evokující ostnatý drát, mohou znamenat obranu, agresivitu.

J. Jelen: Pokračující příznivý vztah k oběti. Ostnatý drát může být symbolikou toho, že kvůli lásce je v kriminálu.

Drákula v ohni
Drákula v ohni Drákula v ohni | P. Novotný, D. Černovský

V. Blažek: Démon – symbolika zla, agrese. Démona může autor cítit v sobě, ale také se může jednat o zlo, které přichází z okolního světa. Oheň je destrukce, změna, ale také spalující emoce.

J. Jelen: Přijal roli, kterou mu dal soud. Vyrovnává se se svou osobností. Oheň – symbolika toho, co četl v rozsudku. Upálili ho.

stencek12 ( 24. dubna 2015 10:23 )

až tam budeš můžeš zkontrolovat jestli shořel

stencek12 ( 24. dubna 2015 10:22 )

renatu N 51 zemřela však je živá pleskači co ten křížek. O se běsil ne ona

gogo ( 24. dubna 2015 07:32 )

Troll je v internetovém slangu anonymní účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi.Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním.Cílem trolla je bavit se rozvracením diskuse. Pokud jej diskusní komunita bude ignorovat, přestane jej jeho činnost bavit....

zdrclamrdka ( 24. dubna 2015 07:31 )

di do pr.dele, blbe, psi všude s.erou a hodný pejskaři to je asi ten dobytek co po nich neuklízí, takže celá čr žije v psích h.ovnech, jestli je pan Pavlík tráví, tak dělá jedině dobře protože pes jenom žere, s.ere, otravuje štěkáním, kouše a zabíjí malé děti

mair ( 24. dubna 2015 07:26 )

 To už si v Blesku dělají blázny.

Zobrazit celou diskusi