Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Přebíhají před lokomotivou: Šílené hrátky jihlavských školáků na železnici!

Autor: Jiří Čada - 
23. dubna 2015
02:09

Téměř neuvěřitelným způsobem riskují se svými životy školáci na nechráněném železničním přejezdu v centru Jihlavy.

„Postaví se do kolejiště čelem k přijíždějící lokomotivě. Ten, kdo z nich před vlakovou soupravou uskočí nejpozději, vyhrává!“ popsal neuvěřitelnou loterii o život jeden z místních obyvatel. Děsivé hrátky přitom školáci provozují jen pár metrů od své školy.

Jednomu z projíždějících strojvedoucích došla tento týden trpělivost. „Telefonoval okamžitě do školy a vše nám oznámil,“ přiznala Blesku zástupkyně ředitele Zdeňka Sochorová. Podle ní se jedná o třináctileté školáky, kteří si tak krátí dlouhou chvíli při cestě do školy. „Okamžitě jsme děti poučili a požádali jsme městkou policii o dohled nad železničním přechodem." „Přechod teď sleduje před příchodem dětí do školy a také když škola končí,“ potvrdil Blesku zástupce ředitele městské policie Stanislav Maštera.

„Manželka na ně několikrát křičela, ještě jí sprostě nadávali,“ poznamenal k hrátkám party sedmáků majitel bývalého strážního domku u trati.

Víte, že… Tři sta až čtyři sta tun vážící jedoucí vlaková souprava dokáže zastavit až po více než půl kilometru. „Jede-li rychlostí kolem 80 kilometrů v hodině, tak je to tak,“ potvrzuje bývalý strojvedoucí Libor Hájek. „Strojvedoucí musí ze zákona spustit okamžitě rychlobrzdu a celou dobu houkat. Víte, jaký je to pro něho šok?“ dodává Hájek.

 

 

 

 

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mortis69 ( 23. dubna 2015 15:23 )

To vidíme na tobě

mortis69 ( 23. dubna 2015 04:46 )

Chtěl bych vidět tyto ¨hrdiny¨po exkurzi na pitevnu,kde je zrovna objeť nehody

Zobrazit celou diskusi