Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velká bankovní loupež: Zloději se do sejfu provrtali přes metr tlustý beton!

Autor: dce, ČTK - 
22. dubna 2015
14:59

Čeho jsou zloději schopni, když opravdu touží po své kořisti, se krásně ukázalo o velikonočním víkendu ve Velké Británii. Lupiči tu do trezoru banky, která uchovávala drahé šperky, vyvrtali díru. Ale ne ledajakou – provrtali totiž téměř metr tlustý beton!

Gang lupičů během velikonočního víkendu v londýnské úschovně klenotů Hatton Garden ukradl šperky za desítky milionů liber. Pachatelé použili těžkou techniku a dokázali se dostat do trezoru skrze silné betonové zdi. Nové fotografie policistů ukazují, jakou díru do stěny trezoru lupiči udělali. A také jak tlustý beton překonali.

Šperky, které neznámí lupiči ukradli, měly hodnotu asi 200 milionů liber (kolem 7,5 miliardy korun). Policie zjistila až v úterý, že o Velikonocích někdo odnesl obsah 300 z celkových 600 trezorových skříněk úschovny v honosné čtvrti britské metropole. 

Většinu těchto skříněk používají místní početní klenotníci a další profesionálové v obchodu s diamanty a dalšími vzácnými kameny a kovy. Lupiči se k nim dostali pomocí těžké techniky, kterou prorazili stěnu z výtahové šachty do trezorového sálu.

Předtím dokázali vyřadit z provozu sofistikovaný bezpečnostní a poplašný systém objektu, uvedl list The Daily Telegraph. Klenoty pak skupinka odvezla v plastové popelnici. Právě kvůli způsobu provedení místní média přirovnala krádež ke scénářům hollywoodských lupičských filmů.

ruudazvostravy ( 22. dubna 2015 15:08 )

Kam se sé*rou na čechistyckou galérku,kerá umý vičoudit mylyjardy a nemusý u toho hnout hrbem.

Zobrazit celou diskusi