Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

KOMENTÁŘ: Přivítejme Noční vlky, ukážou nám skutečné Rusko

Co říkáte na názor Petra Holce k průjezdu motorkářského gangu Noční vlci Českem?
Co říkáte na názor Petra Holce k průjezdu motorkářského gangu Noční vlci Českem?  (Autor: ČTK)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
21. dubna 2015
15:23

Českem má projet na sklonku dubna a května ruský motorkářský gang Noční vlci, který se z Ruska chystá do Berlína na květnovou oslavu konce druhé světové války. Premiér Bohuslav Sobotka i další politici označili jejich spanilou jízdu za ruskou provokaci a reakci na nedávný průjezd amerického vojenského konvoje.

Jestli je to tak, měli bychom u nás „Nočnyje volki“, obdivovatele ruského prezidenta Vladimira Putina, srdečně přivítat. Všimněte si totiž rozdílu: když chce svou sílu demonstrovat Amerika, vyšle aspoň regulérní armádu; když se ji pokusí demonstrovat Rusko, vyšle vlky. Anebo případně své „zelené muže“, jak to Putin předvedl na Krymu a jak to nyní podobně předvádí i na východě Ukrajiny.

Protože Krym a východ Ukrajiny je podle některých expertních odhadů maximum, na co si dnes Rusko vojensky reálně troufne, i když si rádo hraje na velmoc. Má sice pár elitních supermoderně vyzbrojených a vycvičených vojenských útvarů, většina jeho armády se ale nejlíp hodí do české výkupny šrotu. Za svůj zrezivělý brak si totiž nezaslouží ani hotovost na Pražskou vodku.

Noční vlci, kteří dodržují svůj vlastní právní řád a s nimiž se občas v rámci svého maskulinního PR rád sveze i Putin, symbolizují skutečné Rusko ještě v jiném ohledu: jako zaostalou zemi, kde zákon platí jen pro vyvolené, které dnes osobně vybírá Putin a jeho spřízněná klika bývalých agentů KGB. Když patříte k nim, můžete cokoli; když jste v nemilosti, zastřelí vás. Nebo vás aspoň obviní z daňových podvodů a zavřou, abyste prozřeli.  

Doufám proto, že v čele vlků pojede někdo jako Jiří Vyvadil, který chtěl blokovat americký konvoj. A taky že se na ně podobně jako na americké vojáky přijde podívat hodně Čechů. Uvidí totiž skutečné Rusko, kdyby náhodou měli pochyby, kdo je lepším garantem naší bezpečnosti.

belaa ( 6. května 2015 14:18 )

je videt jak se vam to libi ze tady ty ubozaci nadavaji na putina je to hanba

belaa ( 6. května 2015 14:16 )

je mi divny ze jim to nemazete to jsou sprostarny a vy to klidne podporujete

belaa ( 6. května 2015 14:14 )

tady je blbcu a jak jsou sprosty ses vygumovanej blbe.cek

ruudazvostravy ( 21. dubna 2015 22:01 )

Chorošó molotcy,ajť ty Vlčácy konečně udělaj f Čechárně pořádnej vylágoš,že se s toho fšecki regystrovaný bů*zeranti kolektývně zechči*jou.

jity ( 21. dubna 2015 21:18 )

A co jsou podle tebe Rusové, indiáni?

Zobrazit celou diskusi