Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dopis, Bible a upír. To po sobě nechal muž, který poleptal přítelkyni a oběsil se

Autor: ryc, šim - 
21. dubna 2015
12:29

Loni v srpnu polil svoji přítelkyni kyselinou, od dopadení policií byl ve vazbě, z níž docházel k soudu, před kterým se doznal. V noci na pondělí spáchal obžalovaný Milan Balamuta (†49) sebevraždu. Oběsil se na obvazu. V cele nechal dopis, v němž vysvětluje, proč to udělal. Zbyl po něm také Nový zákon a obrázek upíra.

„Vyzvedla jsem si obálku. Bylo v ní dohromady 110 listů. Obsahovala jeho deník a několik dopisů na rozloučenou. Jeden byl adresovaný mně, další jeho blízkým. Ale to bych nechtěla specifikovat,“ řekla Blesk.cz Balamutova obhájkyně Martina Čejková. Její klient se oběsil jen krátce před tím, než měl nad ním soud vynést rozsudek a uložit mu trest. Za to, že svou přítelkyni polil kyselinou kvůli tomu, že se s ním rozešla, mu hrozilo až 20 let vězení.

Mám právo na všechno, neboť v této vteřině dobře vím, co dělám. Přijímám smrt. Přijímám čistou a prostou smrt…“ stojí v dopise na rozloučenou. V obálce nechal také modlitbu pro svou expřítelkyni Renatu, která utrpěla popáleniny v obličeji a na prsou.

Ačkoli má několik operací již za sebou, další ji ještě čekají. „Měla jsem popáleniny očí, kyselinou zničený bubínek, spálená víčka. Mám za sebou plastiku prsu, čeká mě operace jizev na víčkách, pak očí. V září mám jít na operaci ucha,“ popsala u soudu Renata svá zranění.

„Součástí deníku byly i kresby. Maloval dobře, většinou to, co se mu zdálo. Často to byly nějaké děsivé příšery,“ prozradila Čejková. Obrázek jakéhosi nadpřirozeného upíra s červeně žhnoucíma očima, který se škvaří v plamenech, to dokládá.

Balamuta měl u sebe také kapesní vydání Nového zákona, v němž měl založeno několik pasáží. „Myslím, že měl silné výčitky svědomí. A ty ho také dohnaly k sebevraždě. Zároveň ho ranilo překvalifikování jeho činu na pokus o vraždu. Trval na tom, že chtěl paní poškozenou jen vystrašit. Neplánoval ji zabít,“ myslí si advokátka.

frantacizek ( 21. dubna 2015 15:54 )

no tomu říkám fér jednání - jeho zpackaný život za jím zpackaný život nevinné ženské. To žiješ fakt v divném světě.

frantacizek ( 21. dubna 2015 15:54 )

a protože to byl Balamuta, víte jistě, že nabalamutil národ? a teď Vám nezdrhne z márnice??

dingous ( 21. dubna 2015 13:50 )

tak dej ten tvuj odpudivej xicht na stranu, Fortun, ať ten pěknej vocas vidíme, ne ?

ninga ( 21. dubna 2015 12:37 )

při vší té hrůze je to nakonec to nejlepší řešení hlavně aby se nestal mučedníkem

Zobrazit celou diskusi