Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Objednal si vraždu Němcova a utekl: Teď si užívá v Emirátech?

20. dubna 2015
23:14

Údajný hlavní inspirátor únorové vraždy ruského opozičního politika Borise Němcova zřejmě opustil Rusko a odcestoval na Blízký východ. Ruslan Geremejev, který si podle policie mohl objednat Němcovovu vraždu, je nyní údajně ve Spojených arabských emirátech.

Zaur Dadajev, jehož rukou Němcov podle policistů zemřel, po zatčení vypověděl, že vražedný útok si objednal muž s přezdívkou „Ruslik“, který zločincům za jejich čin vyplatil pět milionů rublů (2,3 milionu korun). Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že „Ruslik“ je právě Geremejev, který pochází z vlivné čečenské rodiny. Jeho bratr Sulejman je ruským senátorem, další bratr Vacha zastává v Čečensku post okresního policejního velitele.

Najít a vyslechnout Geremejeva se ale ruským vyšetřovatelům nepodařilo. Muž se prý donedávna skrýval v Čečensku, podle nepotvrzených informací s mlčenlivým souhlasem či dokonce aktivní podporou místních bezpečnostních složek. Geremejev se údajně nacházel v čečenské vesnici Džalka, kde ho chránili blíže neurčení ozbrojenci.

Podle agentury Rosbalt v minulých dnech Geremejev Čečensko opustil a přemístil se do Abú Zabí. Muž, který je velitelem obávané čečenské bezpečnostní jednotky Sever, je tak fakticky mimo dosah ruských vyšetřovatelů.

Pětice zadržených Čečenců, z nichž nejméně tři jsou Geremejevovi podřízení, je mezitím dál ve vazbě. Dadajev, který koncem února údajně na Němcova na moskevském mostě střílel, několikrát změnil výpověď a stěžuje si, že je vystaven policejnímu násilí.

 

tgbg ( 21. dubna 2015 08:08 )

Pravdu se nikdy nedovíme. V Rusku trpí svědci ztrátou paměti a nebo mají velmi krátký život. Putler si všechno ohlídá. Je to zkušený KGBák, terorista a propagandista. Hitler s Goebelsem by jenom tiše zírali, jak mohli být takoví hlupáci a naivové.

turan ( 21. dubna 2015 06:30 )

Ešte aj Putlera riadia z USA,Židoboľševici,iluminatori,to si si nevšimol?

turan ( 21. dubna 2015 06:28 )

Ty si je.bnu.týýý!Odkedy Čečenci poslúchajú CIA?To skôr eštebáka/KGB/ Putlera!

japome ( 21. dubna 2015 04:07 )

jako o pilota Malajského letadla - přesně tak

santikxauz ( 21. dubna 2015 01:08 )

Však CIA se o něho postará,aby mu nikdo neublížil,práci splnil,tak o co jde.

Zobrazit celou diskusi