Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

13letý chlapec zastřelil učitelku: Vzal na ni kuši!

Autor: ČTK, simao - 
20. dubna 2015
12:33

Do školy přišel ozbrojený, jednoho člověka zabil, nejméně další čtyři zranil. Teprve třináctiletý žák připravil ve španělské Barceloně o život učitelku, podle prvních zpráv od policejního mluvčího vraždil kuší.

Španělský mladík zabil dnes ráno učitelku v budově střední školy a zranil ještě nejméně čtyři další osoby. Informovaly o tom světové tiskové agentury. Policie útočníka zadržela.

K události došlo v barcelonské čtvrti Sant Andreu. Podle policejního mluvčího útočník nejspíš použil kuši, tato informace ale ještě nebyla potvrzena. Španělská média rovněž informovala, že střelci bylo teprve 13 let a byl žákem školy.

Ostatní učitelé a studenti byli ze školy evakuováni. Podle serveru 20minutos.es šlo o problémového studenta, který však za svůj čin vzhledem k nízkému věku nebude trestně stíhaný.

Incident popsal blíže server La Vanguardia. Žák prý přišel pozdě do školy, zaklepal na dveře třídy zhruba v 9:15 a začal střílet. Postřelil učitele, trefil ho kuší do obličeje a způsobil mu rozsáhlá zranění. Zaútočil i na jednu ze studentek. Na místo přiběhla učitelka z vedlejší třídy, která zaslechla křik. Právě ona však patrně za vložení se do incidentu zaplatila životem. Student ji střelil do hrudi, zemřela zanedlouho poté.

Identity mladého vraha a jeho oběti však zatím nebyly potvrzeny. Vedle kuše měl mít student u sebe i mačetu, či velký nůž, dodal server La Vanguardia. Následně prý útočník vešel do další třídy, kde napadl jiného studenta právě nožem a vážně ho zranil na hrudi. „Vždycky mluvil o zbraních a o zabíjení,“ popsal mladého zabijáka jeden z jeho spolužáků.

Zobrazit celou diskusi