Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pohřeb zavražděné Kristinky: Její sestra obviněného z vraždy dobře zná. Plakala nad hrobem

Autor: Čas.sk, šim - 
20. dubna 2015
11:34

Potoky slz prolili smuteční hosté, kteří se přišli rozloučit s mladou slovenskou servírkou Kristinkou (†26), kterou zavraždil nejspíš její kamarád Milan minulé pondělí ráno páskem od kabelky. Na hřbitov dorazilo přes tisíc lidí. Byla mezi nimi i kamarádka obviněného z vraždy Milana, otce dvou dětí, Kristinčina sestra…

Bílá rakev, bílé růže a tisíc smutečních hostů – přátel, příbuzných, kamarádů nebo jen sousedů či zvědavců. Tak vypadal pohřeb servírky Kristinky ze slovenské obce Matúškovo. Hned za rakví šla Kristinčina těhotná sestra, kterou musel podpírat její manžel Juraj. Na její miminko se mladá servírka tolik těšila. Sestra Karin byla poslední nejbližší člověk, kterého dívka měla. Maminka jí před dvěma lety zemřela na rakovinu, otec od nich před lety odešel. Karin se však také velmi dobře zná s mužem, který byl z vraždy její sestry obviněn…

„Takovou smrt si Kristina nezasloužila. Každému jenom pomáhala a žila velmi slušně. Věřím, že tam nahoře se usmívá a už netrpí, plakala na pohřbu její kamarádka Anežka. Také farář, který pohřební mši sloužil, jen těžko hledal slova. Všichni v kostele a na hřbitově přemýšleli, proč právě Kristinka musela zemřít.

Místní se shodují, že šlo o promyšlený čin. Že to nebyla vražda v afektu nebo nehoda, ale že vrah svůj čin dopředu naplánoval. Prý to mohlo být kvůli majetku. Podezřelý Milan roky střídavě lítal v drogách, dluzích a exekucích. Kristinka byla nejprve dušena polštářem, pak sáhl vrah po její kabelce a uškrtil ji jejím páskem. Pokud se mu vina prokáže, hrozí mu až dvacet let vězení.

Vraha zachytila bezpečnostní kamera, která je přímo proti Kristinčinu domu. Brzy ráno opustil v šedivé šusťákovce dům a spěšně odešel. Na ulici ho ale potkal profesionální boxer Tomi Kid Kovács, který tudy šel se svým oddílem na trénink. Policii pak muže i jeho značně nervózní chování popsal. Podle něj byl také pod vlivem drog.

Milan, kterého policie zadržela hned v úterý po vraždě, se přátelil s Kristinčiným švagrem Jurajem.Oba brali drogy a byli spolu jedna ruka. Dobře věděli, kde se Kristina pohybuje a jaký má režim. Tady v obci se začíná šuškat o tom, že Juraj by o smrti Kristiny mohl vědět mnohem víc. Pro majetek lidé umí zabíjet,“ myslí si sousedé, s nimiž mluvili novináři ze slovenského deníku Nový Čas.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mair ( 20. dubna 2015 16:16 )

 Ad zkratik: ještě to mohl být blonďatý andílek

mair ( 20. dubna 2015 16:14 )

 Ono se nad hrobem obvykle pláče.

Zobrazit celou diskusi