Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Cesta z diskotéky skončila tragicky: Řidič zabil chodce, když se vyhýbal zvěři

Autor: kru, dce - 
20. dubna 2015
09:44

Brzké nedělní ráno se změnilo v tragédii pro muže z Bruntálska – ještě za tmy byl sražen na přehledném úseku silnice řidičem, který se údajně vyhýbal zvěři, která mu náhle vběhla do cesty. Jeden muž na místě zemřel, další dva lidé byli zraněni.

Tragédií skončila cesta tří kamarádů z Jindřichova ve Slezsku. Mezi Úvalnem a Skrochovicemi na Krnovsku je na přímém úseku časně ráno srazil automobil. Ten jel přitom v protisměru.

Řidič policistům uvedl, že se snažil vyhnout lesní zvěři, a proto najel do protisměru, kde šli tři chodci. „Šofér před jízdou nepil. Také testy na přítomnost drog u řidiče byly negativní. Tragickou nehodu a její okolnosti intenzivně prošetřujeme,“ řekl policista René Černohorský. Blesku se podařilo zjistit, že přeživší kluci zvěř nezaregistrovali. „Šli při kraji silnice z diskotéky. Zvěř před neštěstím neviděli,“ uvedl příbuzný sražených hochů.

Zásah záchranářů zastavil dopravu mezi Krnovem a Opavou. Lékařské týmy ošetřily pouze dva ze tří mladíků. „Záchranáři po příjezdu na místo odvolali přivolaný vrtulník. Jeden z mužů bohužel mnohočetným poraněním podlehl bezprostředně po nehodě,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Další dva sražení mladíci (22, 23) utrpěli zranění lehčího charakteru a z krnovské nemocnice je propustili do domácího ošetřování.

Zobrazit celou diskusi