Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Michalku vodili k bezdomovcům přímo ze školky: Rodiče vlčí holčičky přišli už o třetí dítě

Autor: Jiří Čada, zrk - 
20. dubna 2015
05:00

Čtyřletá Michalka z Pardubic žila mezi bezdomovci. Vodili ji tam její rodiče a společně tu popíjeli. Dívku sociálka rodičům odebrala. Blesk.cz je vypátral. Maminka se svěřila, že to není první dítě, o které přišla.

Přespávala se svými rodiči a partou bezdomovců v lese pod igelitem! Teď se o malou Michalku (4) starají v pardubickém Klokánku. Rodiče se jí však vzdát nechtějí.

Lucie Š. (28) je ve svém věku už matkou tří dětí. O nejstarší Kateřinu (9) se prý stará její teta. Nejmladší Anetka (3) je v pěstounské péči a minulý týden jí sociálka odebrala i Michalu. Trpělivost došla pardubickým sociálním pracovnicím minulý čtvrtek odpoledne.

„Popíjeli jsme tady kousek v parku s partou asi osmi kamarádů. Žena tam přivedla Mišku ze školky,“ popisoval čtvrteční odpoledne otec malé Míši Michal V. (42). Vzápětí se u party opilých mužů objevili policisté se dvěma sociálními pracovnicemi. „Někdo nás musel napráskat,“ domnívá se otec Michaly. „Maminku Míši si pracovnice odvedly stranou a mě k nim policisté už nepustili,“ vzpomíná. Sám připouští, že měl pořádně upito.

„Já tam zrovna Mišku přivedla ze školky,“ vstoupila do jeho řeči maminka Michaly Lucie. „Tvrdily mně, že dcera jednu noc přespí v nějaké školce a druhý den nám ji vrátí,“ zoufá si nyní matka. Druhý den rodiče našli doma vzkaz, že mají své dceři nachystat oblečení.

„To už jsem věděl, že si ji tam nechají. Já jim ji už nedám. Podívejte, mám ji zapsanou i v občance,“ ukazoval včera Michal Blesku.

Víte o případu a příběhu holčičky více? Máte důkazy o tom, jak se o ni rodina (ne)starala? Zavolejte nám na 724014586 nebo napište na tip@blesk.cz

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Cappy ( 26. července 2016 17:51 )

 nevim jestli jeste nekdo cte tyto príspevky protoze tento clanek uz je starsiho data. Jen jsem chtela rict, ze Michalka uz se ma skvele jelikos se skoro pred rokem dostala do pestouncke rodiny a jsem rada ze se stala moji malickou skorosestrickou . je to malej andilek

majojo ( 20. dubna 2015 13:31 )

Mauglího vychovávali vlce - a ne špatně. Jeho učiteli byli, pokud se nemýlím medvěd a panther.

majojo ( 20. dubna 2015 13:29 )

Zná autor článku vůbec, co to pojem "vlčí dítě" vůbec znamená?

zubni.pasta ( 20. dubna 2015 12:10 )

Podle sebe soudím tebe ????

odetka.odetka ( 20. dubna 2015 12:06 )

A taky znam par lidi- deti alkoholiku, kteri se piti ani nedotknou.

Zobrazit celou diskusi