Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Měsíc po únosu Čecha v Libyi: Hrdlořezové z ISIS popravili křesťany na pláži

Autor: ČTK, zrk - 
19. dubna 2015
13:19

Na internetu se objevilo další hrůzostrašné video. Je na něm zachycena poprava dvou skupin křesťanů v Libyi. První skupinu teroristé zastřelili, členům druhé usekli hlavy. Stalo se tak více než měsíc po únosu Čecha Pavla.

Video zachycuje maskovaného bojovníka, za jehož dlouhým projevem následuje záznam popravy první skupiny zastřelením. Vražda se údajně odehrála na jihu Libye. Druhá hromadná poprava byla provedena na některé z pláží na východě Libye. Oběti tam byly sťaty.

Ze záznamu není podle AP jasné, odkud oběti pocházely. Bojovník IS na záznamu tvrdí, že jde o egyptské křesťany.

Koncem března muslimští radikálové zveřejnili video, na kterém jejich bojovníci stínají hlavy osmi mužům, údajně šíitským muslimům. Dotyční prý byli zabiti v provincii Hamá v centrální části Sýrie.

Poslední dvě videa extremistů, zveřejněná v tomto měsíci, ukazují následky ničení historických památek ve starověkém městě Nimrúdu v Iráku a v severoiráckém městě Hatra. Podobným způsobem IS postupuje i v dalších místech historického významu na územích Iráku a Sýrie, která ovládá.

Pravost půlhodinového videa nelze nezávisle ověřit, podle agentury AP jsou ale obrázky podobné dřívějším záznamům.

zadejteheslo ( 19. dubna 2015 18:54 )

No , už pomalu aby si pár lidí co rádi červenou nacvičovalo lezení do zádele IS , nebude dlouho trvat a máme je za humny s výraznou pomocí našich vládnoucích špiček vč. hlavy státu!!!!!

decathklon ( 19. dubna 2015 18:51 )

Ano technicky je možné IS porazit to si IS zatraceně uvědomil a proto útočí v těch oblastech kde nemůže narazit na standartně vycvičenou armádu. Jedné z největších a nejsilnějších totiž turecké se vyhnul a raději se angažuje jinde. Jenže právě africké jaro ukázalo tvrdou realitu Afričané si moc neumějí vládnout a jakékoliv vládní vakuum tam obvykle způsobí následně vládu amatérských politiků a poté kompletní ekonomické rozložení státu. A pak se dostanou k moci extremistické skupiny. Takže IS by patrně časem nahradilo jiné extremistické sdružení.....Proto asi nikdo nechce utrácet peníze za další válku..

decathklon ( 19. dubna 2015 18:45 )

pekaaaros ( 19. dubna 2015 18:39 )

ale západní svět je tak pohodlnej a má tak nízko nastavenej práh nepohodlnosti, že by nás v pohodě dali i beze zbraní. Dám příklad. Kdyby chtěli dobýt městečko v Čechách, bohatě by jim stačilo obsadit místní dogérii a kadeřnický salón a řekli by, že pokud všechny ženy konvertují k Islámu, tak jim dají zdarma šmínky a účesy jaké chtějí. Věř tomu, že většina žen jako správných zápaďaček by bez šminek a super účesu nezvládly svůj život a rychle by konvertovali. Chlapům by zavřeli hospody a bordely a zase by si kladli tytéž podmínky. A za chvíli bychom byli všichni muslimové. Oni vědí, že Evropa je úplně v pi.. morálně i v prahu pohodlnosti. A že se nám nikomu do války nechce, protože se nechceme vzdát svého pohodlného života. Takže jsme snadná kořist.

fesak2 ( 19. dubna 2015 18:28 )

Přestaňte laskavě dělat propagandu tomuto zvěrstvu!! Děláte jim jen reklamu. Kdyby to nikdo nepublikoval, tak TO by je právě nasra***.

Zobrazit celou diskusi