Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Žena zemřela v čekárně nemocnice: Dvě hodiny čekala na pomoc

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - Pavel Ryšlink)
Autor: ljš - 
17. dubna 2015
21:06

Přišel o milovanou maminku zřejmě kvůli nevšímavosti lékařů! David D. z její smrti obviňuje zdravotníky chebské nemocnice, kteří ji v úterý nechali v bolestech dvě hodiny sedět v čekárně. Žena nakonec zkolabovala a zemřela na infarkt.

„Chvíli před třetí jsme mamince volali záchranku. Byli u nás za pět minut. Dvacet minut po třetí ji záchranáři předali lékařům v chebské nemocnici a od té doby se s ní nic nedělo. Seděla na chodbě a čekala, až se jí někdo bude věnovat,“ popsal zoufalý syn zemřelé Evy D. serveru iDNES.cz, jak tragédie začala.

Až po dlouhých čtyřiceti minutách vzali lékaři ženě krev a dali jí prý injekci proti bolesti. Nepochopitelně ji ale usadili znovu do čekárny. "Lékařka prý musela odejít k jinému případu. Nějaký pacient si stěžoval na bolest hlavy," vysvělil David.

Podané léky ale nijak nepomohly, žena se dál svíjela v ukrutných bolestech, až o celou hodinu později zkolabovala a upadla na zem. "Hodinu ji oživovali. Pak nám oznámili, že je konec," řekl syn, který trvá na tom, že lékaři péči o jeho matku fatálně zanedbali.

Paní Eva měla totiž dlouhodobé vážné zdravotní problémy. "Maminka byla diabetička, píchala si inzulín, navíc měla v nepořádku ledviny a pravidelně musela dojíždět na dialýzu. Do nemocnice ji přivezla záchranka. Už proto mi hlava nebere, že se jí nikdo nevěnoval,“ uvedl syn, podle nějž navíc zřízenci táhli jeho matku do ordinace po zemi.

Podle prvotních informací se zdá, že žena zemřela na infarkt, čeká se však na výsledky pitvy. Vedení nemocnice slíbilo, že případ pečlivě prošetří.

levandulova ( 30. dubna 2015 21:49 )

Prectete si neco o praci lekare http://www.mojestarosti.cz/poradna/skola-a-vzdelani/skola-obecne/studium-mediciny-nejvetsi-chyba-m eho-zivota-dru-za-14-tisic-cisteho.html

levandulova ( 26. dubna 2015 12:49 )

 Inspirativni clanek o tom, jak lekar ziskava specializaci (jen pro predstavu)...myslim, ze za toto by ho meli platit zlatem... http://www.greys-anatomy.cz/jak-se-stat-chirurgem-v-cesku/

andrea368 ( 22. dubna 2015 22:11 )

poslouchej me ubozaku!! nech si ty svi keci nikdo ti na ne zvedavej neni!meles kraviny a jde videt ze se bavis o penezich ty protože si zavystivej a nikdo jim nenahradi mamu ani penize!!a vera bila je co?neni clovek !!jsi obycejna zdechlina!chtela bych vedet jestli makas a nebo sem dej svoji mamu at se mame cemu smat jestli jsi tak blbej po ni

andrea368 ( 21. dubna 2015 23:19 )

petrmetr: Ty b........!!!!!! az bude po tobe tak se budeme radovat vsichni!chcipni ty!

andrea368 ( 20. dubna 2015 22:19 )

hmm jasny!penize jen z lidi berou a pomoc nedaji hlavne ze podepisuji papir ve kterem stoji dat hned pomoc!do hazjzlu uz s nima!

Zobrazit celou diskusi