Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Polák ve Francii znásilnil a zabil devítiletou holčičku! Unesl ji před zraky kolemjdoucích

Autor: ČTK - 
17. dubna 2015
07:54

Silné emoce vyvolalo ve Francii středeční unesení, znásilnění a zavraždění devítileté dívky, k čemuž se podle místní justice přiznal jeden Polák zatčený krátce po činu. Ve čtvrtek vypukla také diskuse o tom, jak se tento recidivista vyhoštěný loni z Francie do Polska k soudnímu stíhání mohl objevit zpět ve Francii. Uvedla to agentura AFP. 

„Je na justici nyní vše vyšetřit. Rodina (oběti) má právo znát celou pravdu. Celou pravdu k pochopení, jak tato osoba cestovala,“ řekl francouzský premiér Manuel Valls. Dodal, že jeho ministr vnitra Bernard Cazeneuve je v kontaktu se svým polským protějškem s cílem pochopit, jak se podezřelý mohl vrátit do Francie. 

Zadržený osmatřicetiletý Polák byl ve Francii za různé zločiny dvakrát odsouzen, v roce 2004 ke čtyřem letům vězení a v roce 2010 k šesti letům. V březnu 2014 byl předán polským úřadům, které na něj vydaly evropský zatykač kvůli podezření z loupeží ve Varšavě v roce 2000. 

Polák vypověděl, že bez cestovního pasu přijel ve středu ráno autem do Calais na severu Francie. Hodlal se dostat do Británie a navštívit svou sestru, která žije v anglickém Southamptonu. Při zastávce ve městě se náhodou střetl na ulici s dívenkou Chloé a před zraky kolemjdoucích ji násilím odvezl autem do blízkého lesa, kde se našlo její tělo. „Ihned přiznal svou roli ve smrti dítěte,“ řekl prokurátor Jean-Pierre Valensi. Ve čtvrtek v Calais byly vlajky na budovách městského úřadu spuštěny na půl žerdi a na 5000 lidí se zúčastnilo pochodu na uctění památky mladé oběti.

necekany_vystrik ( 18. dubna 2015 12:46 )

Polák

tosca28 ( 17. dubna 2015 19:13 )

a zaharviho

tgbb. ( 17. dubna 2015 08:32 )

Naše feminizovaná justice to řeší diferencovane. Žháři z Vítkova dastali celkem 85 let za popálení holčičky, na vražedkyni kluka si sehnaly papíry, že za to vlastně nemůže a nepůjde před soud. Přičemž se jednalo o opakovaný vražedný útok na svobodě.

steelheart ( 17. dubna 2015 08:20 )

to je přece jasný - sedne do auta a jede! nikdo nemá pas, kontroly nejsou -- to te EU! hurá svoboda! hlavně pro gaunery, jak se ukazuje

Zobrazit celou diskusi