Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drsná rvačka na lodi uprchlíků: Muslimové utopili 12 křesťanů!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: zr - 
16. dubna 2015
23:15

Uprchlíků je čím dál tím víc. Bojují o svá místa na lodích plujících za svobodou. Ne všichni však zemřou jen proto, že se některá z lodí potopí. Posledních 12 obětí má na svědomí agresivní útok. Muslimští uprchlíci napadli ty křesťanské. Jejich těla jsou stále kdesi ve Středozemním moři.

Loď plula k břehům Itálie, poklidná plavba se změnila v agresivní bitvu. Patnáct mužů z Pobřeží slonoviny, Senegalu, Mali a Guiney napadlo dvanáct křesťanů z Ghany a Nigérie. Podle iDNES.cz je k útoku vedla náboženská nesnášenlivost.

Všichni agresoři byli zadrženi hned v Palermu, kam loď připlula, a jsou obviněni z nábožensky motivované vraždy. 12 křesťanů se stále hledá. Předpokládá se, že v moři utonuli.

„Situace ve Středozemním moři je vážná a ještě se zhorší v příštích týdnech a měsících,“ řekla mluvčí komise Natasha Bertaud. Středozemní moře totiž křižují desítky lodí s uprchlíky na palubě. V posledních dnech bylo zachráněno přes deset tisíc uprchlíků.

Bohužel často dochází k různým nehodám. Od utonutí jednotlivců až po potopení přetížených nebo jakkoli poškozených lodí. Pak umírají stovky lidí. Nedávná plavba z Libye do Evropy si vyžádala životy 45 lidí a o den dříve zahynulo na moři 400 uprchlíků.

Problém ovšem je, že není jak uprchlíkům pomoci. Itálie sama nemá dostatek sil, aby pokryla a mapovala celé moře a pohyby lodí na něm. Často se posádkám podaří některé uprchlíky zachránit, ale vždy takové štěstí nemají. Kromě Itálie žádá o pomoc s nelegálními uprchlíky také Řecko.

Loni ve Středozemním moři zahynulo 3027 uprchlíků a předloni „pouhých“ 700. Statistiky IOM uvádí, že o život přišlo přes 22 tisíc lidí, kteří se od roku 2000 pokusili ilegálně dostat do Evropy.

gabreta ( 19. dubna 2015 16:14 )

To jsou ti mírumilovní Muslimové, kteří chtějí v EU žít s křesťanama v míru? Ať si takový mírumilovný Muslimy Schlafenberg strčí do zadele!!

bandour ( 17. dubna 2015 07:37 )

každou loď s uprchlíky potopit a bude po emigraci, dokud se to nebude dělat je s Evropou konec.

taktone ( 17. dubna 2015 00:45 )

Naši politici konvertují k islámu utěrkáři se jim líbí a chtějí nám je tady natahat a doma budou chodit s hadrama na hlavě a mít každý po čtyři baby a po 20 fakanů aby pro ně mohli dostatečně nakrást a nechat si zvýšit platy

Zobrazit celou diskusi