Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tři cvalíci z Indie: Ujedí se k smrti? Otec prodává ledvinu, aby je zachránil!

Autor: Veronika Kynclová, zrk - 
20. dubna 2015
07:11

Indičtí sourozenci váží skoro metrák a rodiče se souží: „Máme strach, že umřou!“ Otec Rameshbhai už nabídl k prodeji ledvinu, aby měl peníze na lékaře.

Dcera Yogita (5) váží 48 kilo, druhá holčička Anisha (3) má 34 kilo a jejich 18měsíční bráška Harsh už váží 15 kilo! Není ale divu, že patří mezi jedny z nejobéznějších dětí světa, vždyť »futrují« od rána do večera! Za den spořádají klidně deset balíčků chipsů, které zapijí litrem mléka či slazeného nápoje…

A aby matka nasytila tři hladové krky, tráví většinu dne u plotny. „Můj den začíná výrobou 30 čapátí (indická placka – pozn. red.) a uvařením kila zeleninového kari, popisuje Pragna Ben (30). Jen co to dětem naservíruje, pospíchá zpátky do kuchyně a připravuje další chody. „Hlad je nikdy nepřejde, pořád chtějí jíst, a když jim nic nechci dát, začnou brečet a křičet,“ líčí matka.

Vědí, že vše zavinili sami, ale omlouvají to: „Yogita se narodila velmi slabá, vážila jen kilo a půl. Takže jsme se ji snažili vykrmit. No, a v roce měla už kil dvanáct!“ Sestřin apetit strhl i další jejich děti a dnes hledají způsob, jak jejich obžerství zarazit.

Cestou je bandáž žaludku. „To ale stojí peníze, které my nemáme…“ lamentuje Rameshbdhai, který měsíčně vydělá v přepočtu něco málo přes 1300 Kč, což s bídou vystačí na jídlo. „Nikdo v naší rodině netrpí nadváhou, jenom moje děti. Nemůžou chodit, ani se hýbat, nesmírně mě to bolí. Jsem zoufalý, proto chci prodat ledvinu,“ vysvětlil Ind.

Starost o děti má i matka, která se o ně nezvládá sama starat. „Je to boj, když je můj manžel v práci. Potřebuji je dostat na toaletu a vykoupat, ale neunesu je. Sama vážím 40 kilo, takže je to pro mě nemožné,“ líčí utrpení Pragna.

Podle lékařů mají děti zřejmě Praderův–Williho syndrom (PWS). Jedná se o vzácné genetické onemocnění, pro které je mj. typická nezvladatelná chuť k jídlu.

Tohle snědí za den

6:00 hodin: 5 banánů, litr mléka, 6 pšeničných placek, mísa zeleninového vývaru

10:00 hodin: 5 pšeničných placek, mísa jogurtu, mísa zeleninového vývaru

12:30 hodin: pšeničné placky z 1,5 kila mouky, 2 banány, mísa zeleniny, 4 balíčky chipsů

15:00 hodin: chleby z prosa, 1,5 kila rýže se zeleninou

17:00 hodin: litr sladkého nápoje, 6 balíčků chipsů, 5 balení sušenek, 5 banánů

20:00 hodin: 6 pšeničných placek, litr mléka, 1,5 litru podmáslí, 2 velké misky zeleniny

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vrahrychtar ( 20. dubna 2015 08:46 )

ilustracni foto aneb...Chanov dnesnich dnu ...okapy a elpicka to je nase pisnicka

welcomet ( 20. dubna 2015 08:33 )

uspat ty zrůdy

vvogh.t ( 20. dubna 2015 07:48 )

aspoň sežerou hodně čipsů z moravY a ty hovada strážnický maj aspoň kšeft

Zobrazit celou diskusi