Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putinovu smečku v Berlíně nechceme: Ruský motorkářský gang nedostal povolení

Autor: ČTK - 
16. dubna 2015
17:27

Konvoj ruského motorkářského klubu Noční vlci nezíská souhlas úřadů s průjezdem Berlínem. Informoval o tom dnes s odvoláním na vysoce postavené bezpečnostní zdroje německý deník Die Welt. V německé metropoli chtěli motorkáři 9. května oslavit Den vítězství nad hitlerovským Německem.

Noční vlci, kteří se prezentují jako svého druhu osobní stráž prezidenta Vladimira Putina, plánovali po průjezdu Běloruskem, Polskem, Českou republikou a Rakouskem dorazit až do berlínského Treptovského parku, kde se nachází památník Rudé armády. Z Moskvy hodlají vyjet 25. dubna.

Podle policie zatím nepřišla žádost motorkářů o povolení průjezdu německou metropolí. Pokud ale v příštích dnech bude podána, bude co nejrychleji zamítnuta, zjistil Die Welt.

Poté, co se proti chystanému konvoji zvedla vlna nevole v Polsku, objevily se také v Německu jasné signály, že šéf skupiny Alexandr Zaldostanov a jeho příznivci nejsou vítáni.

Pokud chtějí ruští motorkáři projíždět v konvoji, musí se ohlásit u berlínských úřadů. Mohou také uspořádat soukromou slavnost. V tom případě sice budou trpěni, ale pod policejním dozorem, zaznělo z bezpečnostních zdrojů.

Spontánně uspořádaná jízda Berlínem by si podle policie vyžádala nasazení mnoha policistů, kteří by se motorkářům postavili do cesty. Tito lidé Berlínem rozhodně neprojedou jako konvoj, řekl německému listu jeho zdroj.

Noční vlci se označují za apolitickou organizaci, nicméně se netají sympatiemi a podporou ruského prezidenta Putina, který s nimi udržuje kontakt. Putin se v sídle klubu objevil poprvé v roce 2009 a často Noční vlky doprovází na motorce při jejich výjezdech a přijímá je v Kremlu.

Kvůli napomáhání ruské okupaci Krymu se vůdcové klubu ocitli na sankčním seznamu USA. Ruská liberální média označují Noční vlky za gang radikálních nacionalistů a násilníků vyznávajících agresivní formy pravoslavné víry.

kajina ( 16. dubna 2015 22:55 )

 PRO TOSCA 28 : KDYBY SI NEBYLO TELE BLBY A NEVZDELANY, TAK BYS VEDELO, ŽE NATO OPĚT NEDODRZELO PLATNOU A UJEDNANOU DOHODU , ŽE BUDE ROZPUSTENO STEJNE JAKO VARSAVSKA SMLOUVA. SE SKONCENIM STUDENE VÁLKY -COŽ ZAHÁJIL GORBAČOV -MĚLY BYT ZRUSENY OBA PAKTY. KDYŽ NIC NEVÍS A JENOM PRUDIS, TY HLUPÁKŮ KRALI, TAK NEDISKUTUJ. TI TVOJI SMRADLAVI SKOPCACI A TVOJI PRATELE NÁS V MINULEM STOLETI ZAKERNE PREPADLI DVAKRAT. POPRVE DAREBAK HITLER A PODRUHE SYČAK WALTER ULBRYCHT A BÁBA MERKLOVA MU TEHDY K TOMU JAKO SVAZACKA Z FDJ TLESKALA.

tosca28 ( 16. dubna 2015 21:55 )

staci se podivat na ty ruske ksichty a je videt, ze se na jejich IQ silne podepsla vodka. Hlavne na tom picusovi, co chtel byt ukrajinskym prezidentem, toho bych si spletla lehce s Chocholouskovym stalym pacientem.

tosca28 ( 16. dubna 2015 21:53 )

Kdyby ses ve skole dobre ucila, tak zde nebudes za debilku, protoze by si vedela, ze po valce Nemecko bylo rozdeleno na vychodni Nemecko,ktere spadalo pod ruskou kontrolu a americkou, britskou a franzouzskou,ktere spadalo pod Americany, kdyz Britove a Francouzi predali dohled Americanum. A NATO zde bylo odjakziva jako oponent Varsavske smlouve, ale protoze si tele blby tak nevis ani to, ze padem berlinsdke zdi, se staty, ktere byly ruske kolonie, vcetne Ceskoslovenska se s laskou trhly od asiatskych Rusu. Vrat se smradlavy prde do skoly.

kajina ( 16. dubna 2015 18:41 )

 TO JE TA DEMOKRACIE PO EVROPSKU - AMERICANU JE TAM 80 TISIC NA ZAKLADNĚ NATO A TI JIM NEVADI. PRO KAŽDÉHO JINY METR. HOLT NEMCI.

eliska963852 ( 16. dubna 2015 18:23 )

Mají smůlu, nepodali žádost a pokud ji podají, Němci jim ji zamítnou.

Zobrazit celou diskusi