Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Farář David nedojel na mši a ztratil se: Poslal pohled z Říma

Nezvěstný farář David Kantor
Nezvěstný farář David Kantor  (Autor: Policie ČR, Facebook)
Autor: simao - 
16. dubna 2015
09:19

Zmizel a okolí se začalo rychle bát o jeho život. 38letý farář David Kantor je totiž cukrovkář, policie varovala, že je dokonce bez podání léků ohrožen na životě. Pátrání trvá 9 dní, nyní se kněz ozval. Poslal pohled z Říma. Psal ho skutečně on?

„V minulosti již prodělal hypoglykemický šok, kdy bez podání léků může být ohrožen na životě,“ varoval frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk před rizikem v případu pohřešovaného faráře. David Kantor zmizel, když jel na mši. Později objevili jeho auto, po faráři však jako by se slehla země. 

Až nyní se lidé dočkali dobré zprávy. „Po více než týdnu se rodině, farnosti i ostravsko-opavskému biskupství ozval pohřešovaný kněz P. David Kantor. Osmatřicetiletý duchovní, po kterém policie pátrá od pondělí 6. 4., písemně kontaktoval ostravsko-opavské biskupství a své blízké,“ uvedla na svých stránkách Ostravsko-opavská diecéze.

O způsobu kontaktu pak informoval její mluvčí. „Na biskupství přišla od ztraceného duchovního pohlednice z Říma. Hned jsme informovali policii,“ řekl serveru iDNES.cz Pavel Suida. Farář se však prý v pohledu nezmiňuje o důvodech svého zmizení. „Tak hlavně je velmi pozitivní zpráva, že se ozval a je živý,“ dodal mluvčí.

Farář odjel 6. dubna ze svého bydliště v obci Milíkov černým renaultem. Do Strahovic na Opavsku na velikonoční mši však nedorazil. Nikdy předtím se prý nic podobného v jeho případě nestalo. 

Podle České televize zmizel údajně možná proto, že aktuálně řeší těžkou osobní životní situaci. „Počkáme, co bude dále. Nechceme spekulovat, co duchovního k cestě vedlo, jen ho v Římě zkusíme kontaktovat. Ale opakuji, že hlavně je důležité, že se ozval. Všichni jsme se o jeho osud velmi obávali,“ dodal iDNES.cz Suida.

Pohřešovaný David Kantor (38) je kněz. Pohřešovaný David Kantor (38) je kněz. | Policie ČR

zelena.karkulka ( 16. dubna 2015 22:28 )

 Asi jel za svou láskou

mazd ( 16. dubna 2015 15:31 )

Žádný kněz by nedal přednost před mší něčemu jinému.Minimálně by sehnal na tu dobu záskok.Proč by nechával auto u nádraží?Asi nějaké těžké hnutí mysli.No to mu nezávidím.

kukuku ( 16. dubna 2015 14:29 )

Ty česká blbko: Z pohledu člověka, který stál u auta, když jím odjížděl - je nejpřesnější říct, že vyjel, ale "nedojel" nebo "nedorazil" tam, kam měl. Z pohledu člověka, který na něho čekal na místě, kam měl přijet - se řekne "nepřijel". Pokud neumíš česky, tak to nesváděj na Moraváky a běž se zeptat autora článku v Plesku (nejspíš také pražský Pepík), proč použil zrovna "nedojel".

kukuku ( 16. dubna 2015 14:11 )

Doplatit na něco - to je něco úplně jiného. To, že dojedeš na svou blbost znamená, že blbost bude začátkem Tvého konce. A čeština má mnoho slov, které se vzájemně zastupují s jemnými rozdíly. Dalo se napsat, že farář nedojel, nedorazil - tato slovesa znamenají, že na cestě nejspíš byl, ale cestu nedokončil. Sloveso nepřijel - suše konstatuje, že ho čekali, ale marně. To je ale zbytečné vysvětlovat blbce bez rozumu a jakéhokoliv jazykového citu, která četla dřív jenom knížky vkladní a teď už nečte žádné.

dandova ( 16. dubna 2015 12:31 )

Zdatně Moravě konkuruje Slovensko a Ukrajina.

Zobrazit celou diskusi