Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

U domovních dveří zastřelili ukrajinského politika: Věděl příliš mnoho o Janukovyčovi?

V Kyjevě zastřelili ukrajinského politika Kalašnikova.
V Kyjevě zastřelili ukrajinského politika Kalašnikova.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
16. dubna 2015
08:23

Zabili ho u jeho domovních dveří. Ukrajinského politika a stoupence uprchlého prezidenta Janukovyče zastřelili v Kyjevě. Měl přitom řadu informací o tom, kdo řídil a financoval Antimajdan, hnutí, které podporovalo právě Janukovyče. Ten přitom utekl z Ukrajiny do Ruska.

Oleh Kalašnikov, někdejší poslanec za Stranu regionů sesazeného ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče, byl v Kyjevě zastřelen. Informovalo o tom ukrajinské ministerstvo vnitra s tím, že případ možná souvisí s událostmi z loňského roku.

Kalašnikov se totiž angažoval v hnutí Antimajdan, které během prozápadních demonstrací v Kyjevě podporovalo Janukovyče. „Není pochyb o tom, že mrtvý věděl hodně o tom, kdo Antimajdan financoval a jakými cestami. Tato tajemství si s sebou bere do hrobu,“ citoval Reuters poradce ukrajinského ministra vnitra Antona Geraščenka.

V této souvislosti naznačil, že jeho znalosti o pozadí Antimajdanu mohly být motivem možné vraždy. Gerašenko ale jako důvod nevyloučil ani Kalašnikovovy obchodní zájmy.

2304098:full:true:true

Kalašnikov byl zastřelen u svých domovních dveří. Agentura Interfax-Ukrajina s odvoláním na policejní zdroje informovala o dvou střelcích. Za posledních několik týdnů zahynulo podle AP nejméně šest vysokých činitelů Janukovyčova režimu. Policie většinu případů označila jako sebevraždy. Například v březnu zahynul někdejší poslanec a bývalý gubernátor Záporožské oblasti Olexandr Peklušenko, podle policie se zastřelil.

jity ( 16. dubna 2015 12:56 )

Nastala tam noc dlouhých nožů, likvidují opozici. tgbg: jakou logiku má aby ten tvůj Putler zabíjel lidi, kteří mu poklonkují?

tgbg ( 16. dubna 2015 11:16 )

Poklonkovat Putlerovi se nevyplácí. Putler má dlouhé prsty. Dlouhé. Všude kolem něho se ztrácejí a umírají lidé.

ermino ( 16. dubna 2015 09:33 )

Ti kolaboranti v redakci nemají trochu lidského studu a podsouvají čtenřům, jestli nevěděl ten zavražděný příliš mnoho o Janukovičovi.

Zobrazit celou diskusi